Subotnji derbi rukometaša "Dinama" i "Vojvodine"

PANČEVO, 19. maj 2017. (TV Pančevo) – Rukometaši “Dinama” u subotu od 19 sati u Hali sportova ugostiće ekipu “Vojvodine”. Fudbalski klub “Dinamo” igra u subotu protiv ekipe “Jedinstvo BK” od 16 sati i 30 minuta na domaćem terenu, dok Omladinski rukometni klub “Pančevo” igra protiv ekipe “Unirea” iz Uzdina od 21 sat u Hali sportova

Utakmica semdmog kola plej ofa između rukometaša pančevačkog “Dinama” i novosadske “Vojvodine” biće pravi derbi. “Vojvodina” je dobra ekipa koja već nekoliko godina u nazad osvaja titulu prvaka države, kaže Ivan Petković, trener pančevačkih rukometaša. Pančevačka ekipa ulazi kompletna, dodaje Petković.

- Nadam se da možemo sa dobrom odbranom, polukontrom, sprečimo njihov napad. Što je izuzetno teško jer su kvalitetna ekipa. Ali moji momci su pokazali da možemo protiv ovakve Vojvodine – rekao je Ivan Petković, trener RK „Dinamo“.

Rukometaši „Dinama“, trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli sa 15 bodova. U meč ulaze motivisani da osiguraju bar treće mesto.

- Oni dolaze kod nas, na naš teren. Mi smo željni novog dokazivanja i nove pobede. Željno iščekujemo taj drbi. Od njihovih igrača ne bih nikog isticao, jer ako budemo na našem nivou, igrali kako treba, neće moći ništa da nas spreči da pobedimo. A u tom slučaju možda i ugrozimo Zvezdu na drugom mestu – rekao je Savo Slavuljica, igrač RK „Dinamo“.

Igrači i rukovodstvo rukometnog kluba „Dinamo“, očekuju da će imati veliku podršku sa gledalaca sa tribina, koji su uvek bili „8. igrač“ i da će se još jednom pokazati da je Pančevo bilo i ostalo grad rukometa. U 28. kolu Vojvođanske lige Istok Fudbalski klub “Dinamo” igra u subotu protiv ekipe “Jedinstvo BK” od 16 sati i 30 minuta na domaćem terenu. Omladinski rukometni klub “Pančevo” igra protiv ekipe “Unirea” iz Uzdina u okviru Treće lige Južni Banat od 21 sat u Hali sportova.