RK "Dinamo": Počele pripreme, stiglo pojačanje

PANČEVO, 3. avgust 2017. (TV Pančevo) – Prvog avgusta počele su pripreme rukometašima pančevačkog „Dinama“. Žuto-crni treniraju dva puta dnevno, a 19. avgusta pripreme nastavljaju u Vrbasu. Prvo kolo SEHA lige „Dinamo“ igra u Novom Sadu protiv Vojvodine 29. avgusta, dok će protiv „Benfike“ u Portugalu igrati početkom septembra.

Rukometni klub „Dinamo“ od početka avgusta svakog jutra od osam sati počinje trening na Sportskom centru, a uveče od 20 sati treniraju u Hali sportova. Tokom pre podneva igrači imaju kombinovane treninge koji obuhvataju trčanje i teretanu.

- Završili smo sezonu krajem juna, tada smo radili u teretani treninge. Imali smo julsku pauzu i počeli smo prvi trening na sportskom centru. Prve dve nedelje ćemo posvetiti treninge aerobnoj pripremi, kada ćemo raditi na bazi, a posle ćemo nastaviti dalji rad. Bitno je da se dobro pripremimo. Imaćemo i EHF kup i SEHA ligu (South East Handball Association League ), a tu je i Super A liga. Ambicije kluba su velike. Nadam se da će igrači ispuniti očekivanja i da će to sve da prođe kako je planirano – objasnio je Filip Vlajić, kondicioni trener.

Petar Žujović, igrač žuto-crnih, ističe da su im pripreme dobro poznate i da predstavljaju bazu za nastavak sezone.

- Devetnaestog avgusta idemo u Vrbas, tamo ćemo biti nedelju dana. To nam je završni deo priprema gde ćemo raditi na tehničko-taktičkim detaljima. Spremno dočekujemo novu sezonu. To je naš sistem rada koji smo imali prošle godine i samo nadograđujemo.

Braća Stanko i Slobodan Dimitrić, kao i Veselin Jelić, nova su pojačanja Rukometnog kluba „Dinamo“. Kondicioni trener i igrači slažu se da su se novi igrači dobro uklopili i očekuju da će odgovoriti zadatku.

- Stigao nam je Veselin Jelić iz Subotice. Mislim da je odličan, mnogo će nam pomoći, takav tip igrača nam baš treba. Braća Dimitrić su isto izvanredni igrači, super su se momci uklopili u našu ekipu, tako da su prava pojačanja – rekao je Žujović.

Prvo kolo SEHA lige igra se u u Novom Sadu 29. avgusta protiv Vojvodine.

- To je utakmica od koje dosta očekujemo u SEHA ligi jer su oni na našem nivou i stari su nam znanci. Očekujemo derbi, pravu utakmicu. Još uvek nismo formirali tim, čekamo neke igrače da nam se priključe. Sve u hodu rešavamo i nadam se da ćemo spremni da dočekamo tu utakmicu.

&t=53s

Početkom septembra, igraće i protiv „Benfike“ u Portugalu. Za tu utakmicu, igrači su složni da će biti sjajno iskustvo za mlađe. Iz kluba ističu da je važno da se i mlađi afirmišu ove godine i da osete šta znači igranje u Evropi, protiv jakih rivala, da spoznaju gde su trenutno i da napreduju.