"Ulična trka" sedamdeseti put

PANČEVO, 7. novembar 2017. (TV Pančevo) – U organizaciji Atletskog kluba „Dinamo“ po 70-ti, jubilarni put održana je manifestacija „Ulična trka“. Ovu manifestaciju AK „Dinamo“ organizuje povodom Dana grada. Učestvovalo je 10 klubova iz Srbije i jedan iz Republike Srpske, tako da je ovogodišnja „Ulična trka“ imala međunarodni karakter.

U organizaciji Atletskog kluba „Dinamo“ i Grada Pančeva a povodom praznika Grada Pančeva, na Gradskom stadionu odžana je jubilarna 70 “Ulična trka”, najstarija sportska manifestacija u Pančevu. Bilo je ukupno 22 trke, u kojima su učestvovala deca od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta. Atletski klub “Dinamo” nastupio je sa 40 tak takmičara.

- Osim što je nastarija manifestacija u Pančevu, ovo je jedna od najstarijih trka u Srbiji. Trudimo se da održimo tradiciju. I ove godine smo se potrudili da se održi manifestacija. Gosti su došli iz 10-tak gradova Srbije. Rezultati nisu u prvom planu. U prvom planu je sport i druženje. Mi održavamo trke koje su školskog i srednjoškolskog nivoa i nemaju takmičarski karakter - rekao je Zoran Božanić podpredsednik AK „Dinamo“.

U Atletskom klubu “Dinamo”, koji tradicionalno organizuje ovu manifestaciju, se nadaju da će sledeće godine “Ulična trka” biti održana u novom ambijentu, Gradskom stadionu koji će imati atletsku stazu.