"Dinamo" bolji od "Radničkog"

PANČEVO, 18. mart 2018. (TV Pančevo) – Fudbaleri „Dinama 1945“ pobedili su „Radnički“ iz Nove Pazove rezultatom 1:0, u utakmici 17. kola Srpske lige „Vojvodine“. Jedini gol za „Brzi voz“ postigao je Đorđević u 52. minutu.

U 17. kolu Srpske lige na Gradskom stadionu u Pančevu, u kome su se sastali „Dinamo 1945“ i „Radnički“ iz Nove Pazove, viđena su dva različita poluvremena. Veoma tvrda utakmica, bez mnogo prilika u prvom poluvremenu. Domaći su zapretili tek u 35. minutu šutom iz velike udaljenosti, bez problema intervenisao je golman „Radničkog“. Udarac sa distance imali su i gosti u 45. minutu, ali su do pauze mreže mirovale.

U drugom poluvremenu viđena je mnogo dinamičnija i agresivnija igra od samog početka. U 52. minutu, posle duge akcije, mrežu gostiju zatresao je Đorđević za vođstvo Pančevaca. Do kraja utakmice fudbaleri iz Nove Pazove su zapretili nekoliko puta, ali je rezultat ostao nepromenjen. Posle 90 minuta igre na Gradskom stadionu „Dinamo 1945“ – „Radnički“ Nova Pazova 1:0.

- Mislim da je utakmica bila dosta dobro. U ovom poslu se gleda, u većini slučajeva, ako ne i uvek, samo rezultat i ovom prilikom čestitam ekipi „Dinama“, koja je pobedila. Milsim da smo pružili jednu dobru partiju, kao i protiv „Bečeja“. Svime sam zadovoljan, osim rezultatom, jer niko ne može da bude zadovoljan kad izgubi, ali odnosom igrača jesam. Njihova disciplina, odgovornost, želja, zalaganje, dobra igra, šanse, sve mi to daje za pravo i obećava da ćemo mi biti u narednom periodu jedna mlada i perspektivna, kao sad, ekipa za neku bolju budućnost „Radničkog“ i neke veće apetite i ciljeve – izjavio je Darko Tešović, trener FK „Radnički“ Nova Pazova.

- Mi osim rezultata imamo malo toga čime možemo da budemo zadovoljni. Nažalost, ovo nam je već druga utakmica u koju ulazimo bojažljivo, sa previše respekta ulazimo u utakmicu. Dobro je to što smo u takvoj utakmici uspeli da pobedimo jednu ozbiljnu ekipu, koja ima individiualni i timski kvalitet. Moramo da budemo srećni, pre svega zbog pobede. Okrećemo se narednim utakmicama. Nije nam lako, iz ovogo ćemo, nadam se, izvući pouke, i dalje verujem u ove momke. Verujem da postoji period adaptacije, s obzirom da smo pripreme prošli na veštačkoj travi, nismo još uvek uspeli da se adaptiramo na prirodnu travu. Tu mogu da nađem neki alibi, mada ne želim da ga tražim, ne želim da opravdavam neke stvari. Bilo je perioda igre u kojima smo uspevali da nametnemo brz ritam, uspevali da budemo agresivniji po bokovima i da probijamo i da materalizujemo te šanse. Postoji mnogo stvari na kojima moramo da radimo i da im se posvetimo, kako bismo ubuduće bili mnogo ozbiljnija ekipa. Želim da čestitam igračima na osvojena tri boda i želim da nastavimo u tom ritmu – rekao je Aleksandar Stevanović, trener FK „Dinamo 1945“.

Ovo je bila druga uzastopna pobeda „Dinama“ u prolećnom delu šampionata i „Brzi voz“ zauzima drugo mesto u Srpskoj ligi „Vojvodine“ sa 37 bodova, a lider je i dalje „Bečej“ sa 48. U sledećem, 18. kolu fudbaleri „Dinama“ gostuju „Radničkom“ u Šidu, koji se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu.