Prvi trening fudbalerki

PANČEVO, 04. avgust 2017. (TV Pančevo) – Fudbalski klub „Železničar“ je posle 3 godine formirao žensku fudbalsku ekipu, spajanjem sa ženskim fudbalskim klubom „Šampion“. Na fudbalskom terenu sportskog rekreativnog centra „Mladost“ održan je jedan od prvih treninga ženske selekcije na kome je prisustvovalo oko tridesetak devojaka, koje su pokazale borbeni duh i ljubav prema ovom sportu.

Ove devojke ruše sve tabue i pokazuju da žene mogu da budu uspešne u "najvažnijoj sporednoj stvari na svetu". Petar Čavić, predsednik ŽFK „Železničar“ ističe da su zahvaljujući saradnji sa klubom „Šampion“ uspeli da sa talentovanim devojkama formiraju ekipu.

- Mi pokrećemo priču koja je postojala pre tri godine. Ponovo smo angažovali igrački kadar. To su devojke koje jako vole fudbal a sve su iz Pančeva i okoline. Daćemo im priliku da se opet bave nečim što vole, uz dodavanje nekih mlađih igračica koje će uvesti mladost. Napravićemo jedan lep spoj da bi u nekom narednom periodu postavili na zdrave osnove ovi našu priču i da neko ko gleda sa stane, shvati da je ovo zdrava priča za razvitak sporta - rekao je Petar Čavić, predsednik ŽFK „Železničar“.

Treningu je prisustvovao i gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković, koji je poželeo devojkama uspeh u daljem radu.

- Grad Pančevo u kuškoj konkurenciji ima dva srpska ligaša. Dasnas, posle tri godine opet je počeo sa radom ŽFK. Mi kao Grad želimo uspeh pre svega u radu. One će se ove godine takmičiti u prvoj ženskoj ligi. Očekujemo da ćemo sledeće godine imati i ženskog super ligaša u Pančevo - istakao je Milenko Čučković, gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Sve devojčice koje su do sada fudbal igrale sa drugarima u parku, na ulici ili u školskom dvorištu, sada imaju priliku da ovaj sport, bez ikakvih prepreka, i treniraju, rekao je Vlada Dimitrijev, direktor ŽFK-a „Šampion“.

- Cilje nam je da unapredimo ženski fudbal, prvo u naš grad pa posle i na teritoriji Južnog Banata. Želomo da „Želja“ bude centar, gde će devojčice iz drugih krajeva imati želju da dođu da igraju kod nas - objasnio je Vlada Dimitrijev, direktor ŽFK-a „Šampion“.

Dimitrijev istče da će u skorije vreme formirati fudbalsku Akademiju za devojčice uzrasta od 7 do 11 godina.