Promocija rvanja u Stevičinoj školi

PANČEVO, 13. mart 2017. (TV Pančevo) – U pančevačkoj osnovnoj školi „Stevica Jovanović“ promovisano je rvanje u cilju da se omasovi ovaj sport i da se deci omogući da vide njegove dobre strane. Direktor rvačkog kluba „Partizan“ Rajko Baltić govorio je učenicima škole o tome koliko je ovaj sport koristan, a ne zahteva mnogo finansijskih ulaganja.

Stevičina škola prva je pančevačka škola u kojoj će od ovog vikenda početi da radi rvačka sekcija. Sva deca koja budu želela da treniraju moći će da se prijave, a kako kaže , direktor Rvačkog kluba „Partizan“ Rajko Baltić, mnogo je razloga da se mališani opredele za ovaj sport.

Govoreći o rvanju i njegovim dobrim stranama, direktor kluba je rekao da ukoliko se pokažete i dokažete u ovom sportu imaćete i mnoge beneficije.

- Članovi našeg kluba koji postižu vrhunske rezultate dobijaju i stipendije, čija cifra nije zanemarljiva. Otprilike, one su u rangu prosečne srpske plate. Osim toga, rvači odlaze rano u penziju, u 40-toj, a najniža penzija je oko 700 evra za one koji su osvojili u karijeri bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope. Naši sportisti su proputovali svet i sve to o trošku kluba. Tako da je dosta motiva da mališani počnu da se bave ovim sportom – istakao je Baltić.

Milutin Krstović, član rvačkog kluba „Partizan“ iz Beograda trenira rvanje tri godine, a već godinu dana učestvuje na takmičenjima. Iako pohađa osnovnu školu, on je već prvak Srbije i Beograda.

- Ja sam se opredelio za ovaj sport, jer mi je zanimljivo kako se igrači bacaju na strunjačama, impresivna mi je ta akrobatika – kazao je Krstović.

Reprezentativac Boban Živanović se već 12 godina bavi ovim sportom i kaže da je rvanje za njih način života. On je 2013. godine osvojio drugo mesto na Prvenstvu Evrope i drugo na Prvenstvu sveta.

- Na Državnom takmičenju sam bio prvi kao mlađi senior i kao junior. Nažalost, nisam otišao na Prvenstvo Evrope za juniore, pošto je to za učesnike do dvadesete godine – objasnio je Boban Živanović, reprezentativac Srbije.

Velizar Vuković će biti prvi trener deci koja se opredele da treniraju rvanje. On je rekao da će uložiti sav trud, da znanje koje su stekli prenesu na mališane.

- Mislim da imamo dovoljno staža, 20 godina, i trudićemo se da im pokazažemo sve tehnike rvanja koje znamo. Nadam se da ću biti dobar pedagog.

Osim u Stevičinoj školi i u Omoljici će biti organizovana sekcija rvanja.Učenici će plaćati članarinu, a sva takmičenja u inostranstvu će biti o trošku kluba.