Pripreme za takmičenja u Badminton klubu u Pančevu

PANČEVO, 10. februar 2018. (TV Pančevo) – Članovi badminton kluba Pančevo vredno treniraju kako bi postigli najbolje rezultate na takmičenjima koja ih očekuju. Ekipa RTV Pančevo posetila je ovaj klub da sazna kako teku pripreme.

Badminton je kao sport veoma brz i naporan a od igrača zahteva tehničke veštine, taktičko znanje, koncentraciju i dobre reflekse. Badminton kluba Pančevo postoji od oktobra 2007. godine, kaže trener Ivan Kovačević, i dodaje da od tada idu na sva takmičenja.

Badminton zahteva od takmičara odličnu psihofizičku pripremu. U razgovoru sa članovima kluba saznali smo da su se odlučili da treniraju ovaj sport zato što je veoma brz i dinamičan.

A kada se vredno trenira, ne zaostaju ni rezultati.

Na treningu se vežbaju osnovni elementi kao što su udarac ispod ruke i iznad glave, dugačak i kratak servis. Ivan Kovačević kaže da je badminton svima poznat kao rekreativni sport, a badminton kao takmičarski sport je totalno druga priča.

Površina badminton terena izgleda mala, ali zbog raznolikosti i brzine izvođenja preciznih udaraca takmičari mora imati odgovarajuće znanje i uvežbanost kako bi mogli kontrolisati veći deo terena.