Počeo 5. pančevački maraton

PANČEVO, 05. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Narodnoj bašti večeras se održava 5. pančevački maraton, u organizaciji kluba „Maratonci Pančevo“. Učestvuje 100 takmičara, a pored sportista iz Srbije trče i maratonci iz zemalja okruženja, kao i Švajcarske i Poljske.

Mali jubilej Pančevačkog maratona održava se večeras u Narodnoj bašti petu godinu zaredom. 100 maratonaca i polumaratonaca iz Srbije, Švajcarske, Poljske i zemalja iz regiona učestvuje u trkama na 21 i 42 kilometra.

Miljana Tasić ističe da je zadovoljna odzivom, kažre i da je interesovanje bilo veće, ali uslovi dozvoljavaju da učestvuje samo 100 maratonaca.

Nakon fotografisanja svih učesnika, dr Irina Juhas, profesor na Fakultetu za sport i fizičku aktivnost otvorila je 5. pančevački maraton.

Tačno u 20 sati maratonci su počeli trku. Među njima ima onih koji se bore za što bolji plasman, neki koji žele da dokažu da mogu da završe trku, kao i veterana, koji su učestvovali na više od 300 ovakvih trka. Ko je ostvario najbolje rezultate i kako je maraton protekao gledaoci će moći da saznaju sutra na programu regionalne RTV Pančevo.