Otvoren 10. Trofej Pančeva

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – U Hali sportova na Strelištu otvoren je 10. Trofej Pančeva, na kome učestvuje više od 500 mladih džudista iz Srbije i inostranstva. Turir je organizovao Džudo klub „Dinamo“, uz podršku Džudo saveza Srbije i Sportskog saveza Pančeva.

Jutros u 10 sati svečano je otvoren džudo turnir Trofej Pančeva. Takmičenje se održava jubilarni 10. put i ove godine je prijavljeno rekordnih 548 mladih džudista iz svih krajeva Srbije, kao i iz Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Turnir je otvorio generalni sekretar Sportskog saveza Pančeva, Dejan Perić, koji očekuje dobre borbe.

– Očekujem odlične borbe, nadam se da će naši Pančevci pokazati šta umeju i da ćemo opravdati epitet favorita. Neka pobede najbolji, kao nekome ko predstavlja sport najvažnije mi je da se okupi što više sportista, da promovišemo grad u svakoj prilici i naravno sport. Sve je kako treba, a ja imao sam čast da otvorim jedan ovakav turnir, gde učestvuje preko 500 takmičara, tribine su pune i meni je drago što mi u Pančevu imamo ovakav turnir, u Olimpijskom sportu, koji okuplja takmičare iz cele Srbije i okruženja – izjavio je Perić.

Turnir tradicionalno organizuje Džudo klub „Dinamo“. Trener kluba Lubomir Stanišić ističe da sve protiče u najboljem redu.

– Srećan sam što se odazvao toliki broj takmičara, bez obzira na situaciju, pošto je praznik. Nacionalna prvenstva su u toku, u zemljama okruženja, ali su ispoštovali i doveli svoje ekipe. Sve je dobro, dobili smo i novi rekord po broju takmičara. Očekujem lepe borbe, pojavili su se i takmičari koje znam sa raznih turnira i koji su pokazali izuzetan kvalitet i nadam se da će oni dominirati – rekao je Ljubomir Stanišić.

Finalne borbe planirane su danas oko 17 časova.