Oslabljen "Dinamo" putuje na megdan "Tatranu" u Slovačkoj

PANČEVO, 30. septembar 2017. (TV Pančevo) – U petom kolu SEHA lige rukometaše "Dinama" očekuje veoma težak meč. Žuto-crni putuju u Slovačku, gde ih očekuje ekipa “Tatran” iz Prešova. Na konferenciji za novinare, šef stručnog štaba žuto-crnih Ivan Petković, rekao je da ih čeka težak meč jer se radi o spremnom i dobro uigranom timu. Najveći problem u timu „Dinama“ je veliki broj povređenih igrača. Međutim, Petković kaže da će ekipa dati sve od sebe i da će se boriti.

Put Slovačke rukometaši ”Dinama” krenuće u nedelju, jer ih već u utorak očekuje utakmica protiv ekipe “Tatran” iz Prešova. U petom kolu SEHA lige rukometaše očekuje veoma težak meč, jer se radi o ekipi koja je vrlo organizovana i koju vodi proslavljeni hrvatski trener Slavko Goluža. Oni su trenutno četvrti na tabeli, i iako nisu uspeli da se kvalifikuju u Ligu šampiona, oni su spremni i dobro utrenirani, i jedan su od timova koji konkuriše za plej of SEHA lige, rekao je Ivan Petković, šef stručnog štaba žuto-crnih.

- Ono što je za njih specfično je da imaju dosta igrača preko 2 metra, u rotaciji imaju bekove koji su osposobljeni da igraju na sva tri beka, tako da idemo na jako teško gostovanje kao što je i svako u SEHA ligi. Hteo bih da se osvrnem na moj tim... Pružili smo korektnu partiju u Meškovu gde smo pokazali karakter i gde smo bili dobri nekih 48 minuta. Ono što je za mene najveći problem je što imam veliki broj povređenih igrača i bolesnih. Stojanović i Petrović su van trenažnog procesa, Jelić sigurno neće nastupati, Radanović zbog povrede, a roviti su Žujović i Pilipović. Imam veliki problem pred ovaj meč, ali ono što ću da pokušam je da odigramo dobre minute. Šta je - tu je, idemo tamo da odigramo što bolje i da se prikažemo u što boljem svetlu - rekao je Petković.

Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe “Tatrana” jer se radi o uigranoj ekipi koja će dati sve od sebe da na domaćem terenu ostvari pobedu, istakao je Nikola Radovanović, rukometaš pančevačkog “Dinama”.

- Mi ćemo pokušati da damo sve od sebe i pored tih kadrovskih problema koje je šef već naveo. Sigurno je da ćemo pokušati da ponovimo dobru igru kao u Brestu. Većina nas su debitanti i iz utakmice u utakmicu napredujemo i skupljamo neophodno iskustvo za domaću ligu u koju ćemo se uključiti nešto kasnije. Očekujemo sve bolje rezultate iz utakmice u utakmicu – kazao je Radovanović.

U nedelju rukometaši “Dinama” kreću put Slovačke. U ponedeljak imaju trening, a zatim ih u utorak očekuje utakmica protiv ekipe “Tatrana “ koja počinje u 19 časova. Utakmicu možete pratiti na kanalu Arena sport i putem zvaničnog sajta SEHA lige.