Okupljanje fudbalera "Dinama" pred nastavak sezone

PANČEVO, 28. januar 2018. (TV Pančevo) – Tokom pauze između dva dela sezone, „Dinamo 1945“ napustila su dva igrača, a pančevački brzi voz pojačao se sa 7 novih, tako da u prolećni deo sezone ulaze sa ciljem da probaju da se domognu prvog mesta i ulaska u viši rang takmičenja. U pripremnom periodu zakazano je nekoliko jakih utakmica. Prvu utakmica odigraće se već 7. februara protiv Ripensije, rumunskog drugoligaša. Generalna proba zakazana je za 3. mart, protiv Sinđelića iz Beograda. FK Dinamo takmičenje počinje 11. marta, kada gostuje Borcu iz Sakula.

Prvenstvo je dugačko i teško, i zbog toga su igrači imali dužu pauzu kako bi se odmorili i rasteretili. To je bilo važno kako se ne bi brzo fizički potrošli i lako ušli u zamor. Tokom pauze svi su imali zadatke koje treba da urade, tako da će pripreme biti intezivne i obimne, kazao je Aleksandar Stevanović, prvi strateg pančevačkog „Brzog voza“. U prolećni deo Dinamo ulazi sa druge pozicije i 11 bodova zaostatka za Bečejem.

- Cilj je svakako da probamo da iznenadimo sve u Srbiji i u ligi, i da se domognemo prvog mesta i prve lige. Svesni smo da je bodovna razlika velika. Bečej je ozbiljan tim, ali sportski je nadati se i imamo pravo na to. U prilog tome idu i rezultati koje je Dinamo ostvario u prethodnom periodu - kaže Aleksandar Stevanović, trener FK „Dinamo 1945“.

Tokom prelaznog perioda, Dinamo su napustili Jovanović, koji je otišao u Super ligu, i Radulović, koji će igrati za Zlatibor. U isto vreme došlo je 5 novih igrača. Nova pojačanja su Dejan Ivanović, Stefan Čikić, Jovan Vukajlović, Lazar Trifković i Miloš Brajović, dok su sa pozajmice iz FK „Mladost“ iz Omoljice, vraćeni Predrag Janjović i Aleksandar Javor.

- To su pojačanja. Proverićemo ih. Napravićemo test, da vidimo u kom stanju se nalazimo i kako igrači prohvataju. Luka Jovanović je na probi i nemam informacija da lije završio. Otišao je u Poljsku. Verujem da će sebi pronaći angažman jer to zaslužije, ukoliko do toga ne dođe, uvek je dobrodošao - rekao je Aleksandar Stevanović.

Predviđeno je i da se sredinom pripremnog perioda odigra nekoliko jakih utakmica. Prva se igra već 7. febrara, protiv ekipe Ripensije, ruminskog drugoligaša, kaže Stevanović.

- Desetog ili jedanaestog februara, ali to zavisi od FK „Vojvodina“. Sredinom priprmnog perioda odigraćemo nekoliko jakih utakmica. Igraćemo sa ekipama koje su iz našeg ranga takmičenja, u vrhu tabele Beogradske grupe. Generalna proba biće protiv prvoligaša, FK „Sinđelić“ iz Beograda 3. marta - kazao je Stevanović.

Stručni štab Dinama čine Aleksandar Stevanović, kao glavni trener, pomoćnici su mu Kristijan Stojanov, Goran Amaunović i Ivan Zorić, dok je trener golmana Slaven Progorečki. Prvu utakmicu drugog dela sezone Dinamo će odigrati 11. marta, kada gostuje „Borcu“ iz Sakula.