FK "Mika Antić" pobednik turnira u Glogonju

PANČEVO, 12. jul 2013. (TV Pančevo) – U sklopu proslave Petrovdana, seoske slave u Glogonju, održan je šesti po redu fudbalski turnir za mlađe kategorije „Glogonj 2013“. Pobednici turnira su Fudbaslki klub „Mika Antić“ u konkurenciji fudbalera rođenih 2001. godine, dok su u kategoriji desetogodišnjaka najbolji fudbaleri „Gračanice“.

Na fudbalskom terenu u Glogonju, u organizaciji Omladinskog fudbalskog kluba „Stenli“, održan je šesti u nizu Međunarodni fudbalski turnir, koji je okupio 29 ekipa iz Srbije i Makedonije. Dečaci i devojčice iz Pančeva, Kovina, Vršca, Kragujevca, Gračanice, Kratova, Beograda, Živica nadmetali su se u dve starosne kategorije - 2001. i 2003. godište. Po broju ekipa i kvalitetu učesnika, ovogodišnji turnir je nadmašio sve prethodne, a ovoga puta su organizatorima pomogli i Grad Pančevo i Mesna zajednica Glogonj, koja je za turnir izdvojila 40.000 dinara.

- Odziv je bio dobar. Mislim da je turnir opravdao očekivanja. Prezadovoljan sam što vidim decu razdraganu, nasmejanu i raspoloženu tokom celog turnira. Kvalitet takmičenja je ove godine bio izuzetan, što pokazuje neizvesna završnica dve utakmice koje su dobijene na penale. Finalista je odlučen penalima. Zahvalio bih se ovom prilikom čelnicima Fudbalskog kluba „Vojvodina“, koji su došli na naš turnir i sa kojima planiramo dugogodišnjju saradnju. Hvala njima i svim jludima koji su pomogli da ovaj turnir bude na ovakvom nivou, rekao je Nenad Stojčić, predsednik OFK „Stenli“ Glogonj.

Ekipe su se u obe konkurencije prvo nadmetale po grupama, da bi, posle veoma uzbudljivih polufinalnih i finalnih mečeva, bili poznati osvajači medalja. U konkurenciji dečaka i devojčica rođenih 2001. godine prvo mesto je pripalo Fudbalskom klubu „Mika Antić“, srebrni su fudbaleri OFK „Stenli“, dok je bronzu osvojio „Obilić“ iz Živica. U mlađoj uzrasnoj kategoriji zlatnu medalju su osvojili fudbaleri „Gračanice“, drugo mesto je zauzeo „Banat“ iz Vršca, a treće „Mika Antić“ iz Pančeva.

- Zadovoljan sam, naravno. Deca su igrla po ceo dan. Učestvovalo je 14 ekipa, bila je dobra konkurencija. Imali smo možda najbolju ekipu, ali na penale smo izgubili u polufimalu. Čestitam ekipi „Banat“ iz Vršca, kazao je Miodrag Gačić, trener Fudbalskog kluba „Mika Antić“.

Ženskim ekipama „Crvene zvezde“ i „Plavca“ iz Tomaševca dodeljene su nagrade za fer-plej. Najboljim pojedincima - strelcu, igraču i golmanu dodeljeni su pehari i nagrade koje je obezbedio Fudbalski klub „Vojvodina“. Najveći fudbalski klub u pokrajini je tokom Petrovdanskog turnira potpisao i poslovno-tehničku saradnju sa OFK „Stenli“, koja podrazumeva stvaranje novih mladih fudbalera na teritoriji Južnog Banata, po programu omladinske škole FK „Vojvodina“.