Novac od NIS-a FK "Dinamo" utrošio na infrastrukturu

PANČEVO, 29. jul 2017. (TV Pančevo) – Novcem koji je FK „Dinamo“ dobio na konkursu koji je raspisao NIS, rekonstruisana je infrastruktura stadiona i uređen deo klupskih prostorija. Fudbalski klub „Dinamo 1945“u okviru projekta „Zajednici zajedno“, od Naftne industrije Srbije dobio je četiri miliona dinara donacije. Završetkom radova stvoreni su uslovi kako bi igrači mogli da pruže svom maksimum.

Sredstvima dobijenim od „NIS“-a „Dinamo“ je postavio nadzorno-alarmni sistem, koji pokriva ceo stadionski kompleks, zaštitnu rampu na daljinsko upravljanje, glavnu ulaznu kapiju na daljinsko upravljanje i sportski semafor poslednje generacije, koji omogućava da se na njemu vide i fotografije igrača, a posle 50 godina zamenjen je i bojler u svlačionicama, kaže Jasmin Ugljić, sekterar Fudbalskog kluba “Dinamo 1945”. Na ovaj način stvoreni su maksimalni uslovi za sportiste i trenere fudbalskog kluba.

- Naši sportisti i treneri sada mogu da razmišljaju samo o tome kako da sprovedu trening, utakmicu. Nemoraju da brinu o nekim ne bitnim stvarima za njih. Pre svega bojlerom je rešeno pitanje grejanja i tuširanja. Ovo je vrlo bitno jer je ovo ambiciozan klub. Naša saradnja sa NIS-om je zaista vrhunska. Prate nas četiri godine, maksimalno nam pomažu sa ovim projektima. Mi imamo visoke ambicije, da već sledeće godine igramo I ligu Srbije, a da u nekom narednom periodu od 4-5 godina, u Pančevu se zaigra i Super liga Srbije - kazao je Jasmin Ugljić sekretar FK „Dinamo 1945“.

Dobra saradnja, osnov je da se razmišlja i planira učešće na novom konkursu koji je raspisao NIS. U „Dinamu“ su planirali da u narednom periodu završe objekti koji još nisu završeni. Planirana je rekonstrukcija prostorije u kojoj bi se održavali razni sastanci, kaže Ugljić.

- Biće urađena tako da u njoj mogu da se održavaju sastanci. Pre svega uprave, Skupština kluba, zatim između trenera i i grača. Planiramo i da se naporavi kuhinjica gde će igrači moći da se druže i odmaraju. Želimo da popravimo i novinarsku ložu, koja je u lošem stanju. Tu bi sve novo uradili, a renovirali bi javni tolaet koji mora da se rekonstruiše - rekao je Jasmin Ugljić sekretar FK „Dinamo 1945“.

Ambiciozni planovi za koje u Dinamu smatraju da su potpuno ostvarivi.

- Radimo na tome. Iz godine u godinu prelazimo iz jednog ranga takmičenja u sledeći viši rang. Nadam se da će tako biti i ove godine, a odlično funkcionišemo i kao klub tako da sve van terena. Sve što je urađeno van terena, propratni objekti, prate i rezultati na terenu - dodao je Jasmin Ugljić sekretar FK „Dinamo 1945“.

Kompanija NIS raspisala je početkom jula, novi javni konkurs u okviru programa „Zajednici zajedno" za finansiranje projekata u lokalnim samoupravama u kojima posluje. Konkursom je obuhvaćeno pet oblasti: sport, kultura, ekologija, nauka/obrazovanje i javno zdravlje i socijalna zaštita. Konkurs je otvoren do 8. septembra, a rezultati konkursa biće objavljeni 13. oktobra 2017. godine.