Negovanje sportskog duha i fer pleja u Omoljici

PANČEVO, 11. avgust 2018. (TV Pančevo) – U okviru manifestacije Porodični dani u Omoljici održani su turniri u malom fudbalu i pecanju na Ponjavici. Turniri su protekli u fer pleju i sporskom duhu, a svako dete bilo je pobednik.

U sportskom duhu, kako i dolikuje predsedniku Skupštine Mesne zajednice Omoljica, Dušan Lukić otvorio je turnir u malom fudbalu, koji je održan u okviru Porodičnih dana. Nije bitno ko je pobednik danas, bitno je da se družimo, što je jedan od ciljeva manifestacije, zaključio je Lukić.

Gradski većnik Milenko Čučković, predstavnik grada Pančeva, ovoga puta našao se i u ulozi trenera i njegova želja je bila da se svi igrači pošteno bore. Ovim rečima otvorio je turnir i naravno poželeo sreću svima.

Povodom Porodičnih dana koji se šesti put organizuju, manifestacije Žisel, ali i obeležavanja 50 godina postojanja udruženja Sportskih ribolovaca „Šaran Omoljica“ održano je takmičenje u pecanju. „Udica na plovak“ okupila je 30-toro dece koji su želeli da prikažu svoje znanje u ovoj sportskoj disciplini.

Devojčica Andrea Nikolić prvi put se takmičila u pecanju i osvojila je treće mesto. Krivac za sve ovo je njen tata, kaže Andrea. Ali i dečaci su bili podjednako uspešni u ovoj disciplini. Veljko Potkonjak kaže da je uglavnom sam naučio da peca i da je svoje znanje dopunio u klubu.

Sportski duh i navijačka atmosfera obeležili su takmičenja u malom fudbalu i pecanju održanim na Ponjavici.