Najuspešnija sezona atletičara "Tamiša"

PANČEVO, 12. novembar 2017. (TV Pančevo) – Upravo završena atletska sezona za AK "Tamiš" bila je najuspešnija od osnivanja kluba 2011. godine. U ovoj sezoni osvojeno je 13 medalja na prvenstvima Srbije i jedna zlatna na prvenstvu Vojvodine. Od 102 kluba, koliko ih je registrovano u Srbiji, AK "Tamiš" je po plasmanu u prvoj trećini.

Atletska sezona završena je u oktobru. Za AK "Tamiš" protekla sezona bila je najbolja od svog osnivanja pre 6 godina. Na prvenstvima Srbije osvojili su 13 medalja u pojedinačnim konkurencijama - 2 zlatne, 6 srebrnih, 5 bronzanih, a osvojena je još jedna zlatna na prvenstvu Vojvodine.

- Ove medalje su zaista veliki uspeh zato što nas rangiraju u pojedninačnoj konkurenciji u sam vrh. U generalnom plasmanu smo u sredini. Od 102 kluba, mi smo u prvoj trećini. Veliki je uspeh. Zahvaljujem svoj deci koja su ovde, u klubu, roditeljima, Upravnom odboru. Kada imate stručni rad, sve je moguće ostvariti - kaže Zoran Kocić, trener AK "Tamiš". :

Takmičari AK "Tamiš" oborili su dva državna rekorda - Aleksa Nertica oborio je rekord na 1000 metara u brzom hodanju u kategoriji do 14 godina iako ima 11, a Stefan Lazić ima rekord u istoj disciplini, ali u kategoriji do 16 godina. Troje atletičara je kategorisano po pravilniku Atletskog saveza Srbije, među njima su Jenena Vasiljević, Stefan Lazić i Sanja Marić.

- Tokom ove sezone sam osvojila 5 medalja na državnom. Bilo je teško. Konkurencija je bila dosta jaka i trebalo je dosta truda - rekla je Jelena Vasiljević, atletičarka AK "Tamiš".

- Prvakinja sam Vojvodine na 600 metara. Veoma naporno sam trenirala, i jaka je bila konkurencija - kaže Sanja Marić, atletičarka AK "Tamiš".

- Jedini sam bio 2006. godište, a ostali su bili 2005, 2004, 2003. Bilo je veoma teško, bilo je mnogo hodača i jedva sam se izborio - kaže Aleksa Nertica, atletičar AK "Tamiš".

Od januara takmičare AK "Tamiš" već očekuju nova takmičenja. Počinje državno prevenstvo Srbije u dvorani. U narednoj sezoni dobri rezulatati očekuju se i od Aleksije Kocić, Ivana Veličkovića, Alerksandra Boškovića.

- Sanja Marić je veliki potencijal. Očekujem da se oproba na 3000 metara. Stefan Lazić, momak od 15 godina, očekuje ga prvenstvo Balkana u Pitoru, očekujem da uđe u reprezentaciju. Imamo i dvoje bacača - Đorđe Jovčević, sjajan momak za kojeg očekujem da uđe bar u finale u bacanju koplja i Marina Balint do 16 godina, koja već lepo baca disk - kaže Zoran Kocić.

Atletika je sport u kojem se može takmičiti u u 24 discipline i treba imati takmičare u većini njih kaže Kocić, dodajući da su se u klubu trudili da održe korak sa drugim klubovima u Srbiji. Treninge održavaju na Sportskom centru, ali se nadaju da će uslovi za treniranje mnogo popraviti kada bude završena atletska staza, čija je izgradnja planirana na Gradskom stadionu, što bi sigurno doprinelo boljim rezultatima.