Najbolji sportisti Pančeva 2017.

PANČEVO, 22. decembar 2017. (TV Pančevo) – Atletičarka Zorana Barjaktarović i karatista Slobodan Bitević najbolji su sportisti grada Pančeva za 2017. godinu, odlukom Sportskog saveza. Rukometni klub "Dinamo" proglašen je za najbolji klub u gradu, a na svečanosti u Kulturnom centru, priznanja su dobili najbolji pojedinci i kolektivi u različitim kategorijama.

Više od 30 godina Sportski savez grada Pančeva krajem godine proglašava najbolje sportiste, klubove, sportske radnike i različite kolektive, koji godinu završavaju ostvarenim zapaženim rezultatima ili značajnim uspehom na promociji sportskih aktivnosti. Odlukom Saveza, Zorana Barjaktarović i Slobodan Bitević proglašeni su za najbolje sportiste u 2017. godini.

Vicešampion Srbije i učesnik regionalne SEHA lige, Rukometni klub "Dinamo", proglašen je za najbolji gradski klub u ovoj godini.

U gradu sporta čast je biti gradonačelnik, rekao je Saša Pavlov, koji je na svečanoj dodeli nagrada najboljim sportistima i sportskim kolektivima i radnicima, posebno zahvalio deci koja svoje mesto nalaze pod pančevačkim sportskim nebom. Svaki uspeh pančevačkih sportista opravdao je sve ono što je grad uložio i u same sportiste i u sportsku infrastrukturu, rekao je gradonačelnik.

Gost Grada Pančeva i Sportskog saveza bio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Iz Rukometnog kluba "Dinamo" stiže i najbolji sportski radnik - Danijel Subotić, najbolji trener je Aleksandar Vladisavljev, šef stručnog štaba ŽOK "Dinamo", dok je najbolji među veteranima, bez konkurencije, džudista pančevačkog "Dinama" Slavko Stanišić.

Među juniorima najbolji su Biljana Relić iz Kajak kanu kluba "Pančevo" i Stefan Mihajlov, atletičar "Dinama".

Najbolji kadeti su džudistkinja pančevačkog "Dinama" Andrea Stojadinov i karatista "Dinama" Nikola Ivanović, dok su među pionirima najbolji Iva Božičković, triatlonka "Tamiša" i šahista Marko Milanović, član kluba "Svetozar Gligorić".

U oblasti školskog sporta, najbolji učenik je Strahinja Stevšić iz škole "Đura Jakšić", najbolja učenica Marija Mrkela iz škole "Sveti Sava", najbolja osnovna škola je "Miroslav Antić", dok je pančevačkoj Gimnaziji "Uroš Predić", pored nagrade za najbolju srednju školu, pripala i nagrada za najboljeg profesora, koju je školi donela Aleksandra Radmanović. Sportski savez proglasio je i najboljeg direktora škole, a ove godine je to bio Vladimir Ristić, direktor Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Omoljice.

Na svečanosti u Kulturnom centru dodeljene su i jubilarne nagrade, klubovima sa višedecenijskim radom - Atletskom klubu "DInamo", Fudbalskom klubu "Železničar" i Okružnom košarkaškom savezu Pančeva, dok su gradska uprava, JKP "Mladost", ATP, Aviv park i pojedinci Borisav Stanković, Dušan Borković i Goran Janjović nagrađeni posebnim priznanjima za doprinos sportu.