Nadela bez ribe, pecarošima ipak nagrada

PANČEVO, 13. avgust 2017. (TV Pančevo) – Udruženje sportskih ribolovaca „Nadel“ organizovalo je treće takmičenje u pecanju za decu uzrasta do 12 godina. Učestvovala su 43 pecaroša. Najmlađi nisu uspeli da upecaju nijednu ribu, pa su na kraju takmičenja svi bili nagrađeni.

Udruženje sportskih ribolovaca „Nadel“ organizovalo je takmičenje na kome se okupilo više od 40 mališana, koji su se takmičili u pecanju na plovak. Mladi pecaroši za dva sata, koliko je trajalo takmičenje, nisu uspeli ništa da upecaju, pošto u Nadeli skoro da nema ribe, rekao je Dalibor Tanev, predsednik Udruženja.

- Pominjem pomor od januara. Taj pomor je bio presudan za ovo dečje takmičenje. Primećuje se po njihovom izrazu lica da nisu zadovoljni, jer su očekivali da će upecati nešto. Bitno je da se organizuju takmičenja za decu, ali bitnije je da deca imaju šta da upecaju. Želimo da oni budu srećni i da se malo okanu televizora. Priroda je najbitnija – rekao je Dalibor Tanev, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca „Nadel“.

Aleksandar Petrović, predstavnik Ujedinjenih ribolovaca Srbije, ističe da je zadovoljan brojem pecaroša koji su došli da budu na vodi i da uživaju u čarima pecanja.

- Takmičenje koje je organizovalo udruženje „Nadel“ je dobro i korisno za sve, pa čak i za nas starije, koji smo došli da podržimo decu. Dobro je da bude što više ovakvih takmičenja. Potrudiću se da pomognem u svakom segmentu organizacije i poribljavanju. Ovom prilikom bih zamolio i sve da pomognu i oribe sa ribama koje mogu da doniraju – dodao je Aleksandar Petrović, predstavnik Ujedinjenih ribolovaca Srbije.

 

Pošto nije bilo pobednika, svi učesnici su dobili poklone.