Mladi karatisti "Dinama" kod gradonačelnika

PANČEVO, 8. februar 2018. (TV Pančevo) – Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov ugostio je karatiste „Dinama“ koji su, sa reprezentacijom Srbije, ostvarili značajne rezultate na Evropskom prvenstvu za mlade, koje je održano u Sočiju. Kadet Darko Spaskovski osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 57 kilograma.

Na Evropskom prvenstvu za juniore i kadete karatisti „Dinama“ i reprezentativci Srbije, Darko Spaskovski, Nikola Ivanović i Uroš Petrovački postigli su značajne rezultate. Junior Ivanović i kadet Petrovački prikazali su odlične borbe, ali nisu uspeli da osvoje medalje. Njihov klupski kolega Darko Spaskovski okitio se srebrom. Uspešne mlade karatiste ugostio je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, koji je tom prilikom istakao da će Grad nastaviti da ulaže u sport, jer su rezultati vidljivi.

Karatista „Dinama“ i predsednik Sportskog saveza Pančeva Slobodan Bitević ističe da vrednosti koje su gajili godinama svi karatisti u dugoj istoriji kluba, motivišu mlade sportiste da, pored toga što su uspešni takmičari, budu i dobri učenici, kasnije i obrazovani ljudi.

Predrag Stojadinov, trener KK „Dinamo“, ističe da su mladi reprezentativci na pravi način poredstavljali svoj grad.

Stojadinov je ocenio da lokalna samouprava u Pančevu iz godine u godinu ulaže sve više u sport. Takva je i situacija sa novom Pokrajinskom vladom i Sekretarijatom za sport, poručujući da je ovaj resor za vreme prošle vlasti bio „parodija“ u odnosu na sadašnju politiku ovog resora.

Darko Spaskovskise takmičio u kategoriji kadeta do 57 kilograma, ostvario četiri pobede, među kojima i protiv šampiona Balkana, ali je u finalu poražen od domaćeg takmičara.

Mladi karatisti učestvovaće na kvalifikacionim turnirima i pokušati da ostvare plasman na Olimpijske igre mladih.