Male olimpijske igre u Omoljici

PANČEVO, 8. maj 2018. (TV Pančevo) – U Omoljici su danas održane Male olimpijske igre koje je otvorio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov. Olimpijske igre su ujedno bile povod da se dočeka i Olimpijski plamen za Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, otvarajući Male olimpijske igre u Omoljici naglasio je da je Pančevo grad sporta i da podržava sve sportske manifestacije. Takođe, pohvalio je i srpske sportiste koji su iz godine u godinu uspešniji i da im mnogo dugujemo.

Direktor Osnovne škole Dositej Obradović, Vladimir Ristić, deci i prisutnima poželeo je prijatan boravak u Omoljici, pravom Olimpijsakom selu. Ujedno se prisetio da je iz ovog mesta potekao i naš odbojkaški selektor koji je zajedno sa svojom ekipom osvojio mnoge medalje.

Vladimir Lukić, predsednik Saveza za škoski sport Pančevo pozdravljajući prisutne rekao je da su deca naše blago i da ih treba čuvati. Lukić je naglasio da je put do uspeha put sporta i put kojima treba svako dete da krene.

Male olimpijske igre ujedno su bile povod da se dočeka i Olimpijski plamen za Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine koje se održavaju od 17. do 20. maja u Novom Sadu. U ime Pančevaca ove godine plamen je nosio jedan od naših najtrofejnijih atletičara Stefan Mihajlov.