Istorijski trijumf Borkovića!

PANČEVO, 16. april 2017. (TV Pančevo) – Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ostvario je prvi trijumf na drugom vikendu TCR šampionata u Bahreinu. On je u automobilu Alfa Rromeo Đulijeta TCR sa brojem 62, osim prvog mesta osvojio i 25 bodova na drugoj trci na stazi Sahir. Kada se tome doda jučerašnje četvrto mesto, Borković ovaj vikend završava sa 37 bodova.

Srpski automobilista Dušan Borković ispisao je istoriju srpskog automobilizma. Pobedio je na drugoj trci drugog vikenda TCR šampionata u Bahreinu i fantastičnom vožnjom osvojio 25 bodova, što je prvi put da je neki naš vozač trijumfovao na kružnim stazama u svetskim okvirima.

Nakon što je u prvoj trci, u subotu na stazi "Sahir" bio četvrti i domogao se 12 bodova, dan kasnije je maestralnom vožnjom došao do prvog trijumfa za naš automobilizam u TCR seriji. U čast Dušana Borkovića, na današnji veliki praznik Vaskrs, u Bahreinu se svirala srpska himna "Bože pravde".

Borković je dan ranije, u prvoj trci vozeći "alfa romeo đulijetu" za gruzijski tim "GE Force", osvojio četvrto mesto i 12 bodova. Borkoviću je prethodno najveći uspeh u karijeri bilo drugo mesto na VTCC trci u Japanu 2015. godine.

"Već posle kvalifikacija i prve trke u subotu osetio sam da ovde mogu da postignem veliki uspeh. Startna pozicija u drugoj trci dala mi je za pravo da se nadam najboljem. Iako sam slabije startovao, znao sam da ako se izborim sa Mađarima u prvom krugu mogu da dođem do pobede", rekao je Borković.

On je dodao da je presrećan što je postao prvi Srbin koji je trijumfovao u trci ovako velikog šampionata."Daću sve od sebe da i u nastavku sezone ostanem na visokom nivou. Želeo bih da se zahvalim navijačima, sponzorima, čitavom timu i svim sunarodnicima. Pozdrav svim navijačima u Srbiji, želim vam srećan Uskrs. Hristos voskrese", poručio je Borković.