"Železničar" bolji od "Omladinca"

PANČEVO, 11. mart 2018. (TV Pančevo) – Fudbaleri „Železničara“ pobedili su na domaćem terenu ekipu „Omladinca“ iz Novih Banovaca rezultatom 1:0 u prvom kolu prolećnog dela sezone. Jedini gol na meču postigao je kapiten domaćih Danilo Kovačević.

 

Počeo je prolećni deo sezone u Srpskoj ligi, grupa „Vojvodina“, a ekipa „Železničara“ je ovaj deo prvenstva otvorila na domaćem terenu. U Pančevu je gostovao trećeplasirani tim na tabeli, „Omladinac“ iz Novih Banovaca. Pored nedovoljne uigranosti fudbaleri „Dizelke“ su uspeli željom i borbenošću da nadomeste svoje nedostatke, preneli su zamisao iz svlačionice na teren i uspeli da savladaju favorizovanog rivala sa 1:0. Jedini gol postigao je kapiten „Želje“ Danilo Kovačević.

- Znali smo da nas očekuje teška utakmica, dobar i kvalitetan protivnik. U situaciji kad cela ekipa da sve od sebe na ovom terenu teško da možemo da izgubimo. Hteo bih da čestitam svim momcima. Mislim da smo u ovom trenutku dali naš maksimum. Utakmica je bila čvrsta, teška i možda nije bila zanimljiva za publiku. Hteo bih i publici da se zahvalim, što je došla u ovolikom broju i podržala nas danas – izjavio je Danilo Kovačević, kapiten FK „Železničar“.

Kovačević smatra da njegovi saigrači moraju da ostanu ovako borbeni i u nastavku sezone.

- To je neki naš koncept. Pričali smo o tome. Ekipa nam je podmlađena i smatram da se naši nedostaci nadomešćuju samo borbom i zalaganjem do maksimuma – zaključio je Kovačević.

Novi strateg „Železničara“ Goran Mrđa debitovao je pobedom na klupi pančevačkog srpskoligaša u takmičarskoj utakmici. - Sve taktičke nedostatke, koje smo imali, uspeli smo da kompenzujemo kroz dobar odnos i sa mnogo trčanja i želje. Znao sam da će biti tvrda utakmica, jedino tako smo mogli da pariramo odličnoj ekipi iz Novih Banovaca. Samo takvim pristupom, striktnom markacijom, mogli smo da odgovorimo zahtevima protivnika. Polako se pripremamo za naredne izazove. Hoćemo da uigramo tim, da ne bude ovo jedini način naše igre, da osvojimo još šest bodova, koliko nam je potrebno za siguran opstanak i onda ćemo moći da radimo na nekim lepšim stvarima – rekao je Goran Mrđa, trener FK „Železničar“.

Posle 16 odigranih utakmica „Železničar“ zauzima sedmo mesto na tabeli sa 26 bodova. U sledećem kolu „Dizelka“ gostuje „Cementu“ u Beočinu.