FK "Dinamo 1945" ubedljivo protiv Vršca

PANČEVO, 18. mart 2017. (TV Pančevo) – U 17. kolu Vojvođanske fudbalske lige „Istok“, Fudbalski klub „Dinamo 1945“ bio je bolji od ekipe „Vršca Junajted“ rezultatom 5:0. Pančevačka publika je na Gradskom stadionu nagradila aplauzima i mlađe igrače koji su dobili šansu da se dokažu.

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 2:0 u korist domaćina. Golove su dali Nikola Skokna i Nemanja Nikolić u 26. odnosno 27. minutu. Drugo poluvreme otvorio je pogodak Vanje Vukovića u 51. minutu na asistenciju Nemanje Nikolića. Četvrti gol za „Dinamo“ postigao je Aleksandar Stojanovski u 63. minutu na asistenciju Jankovića. U 83. minutu, Vršac je primio i peti gol koji je sa bele tačke postigao Aleksandar Stojanovski. Branko Đokić, trener „Dinama“, ispred rezultata istakao je posetu oko 300 pančevačkih navijača, koji su vidno zadovoljni otišli sa utakmice.

- Što se same utakmice tiče, veći deo igrača Vršca sam trenirao. Znao sam da će doći iskusna i dobra ekipa koja u svojim redovima ima igrača koji su igrali Premijer ligu. Pokazali smo da smo spremni, da iako je ovo drugo kolo, imamo zavidni nivo fizičke pripremljenosti, tehničke i taktičke – ocenio je Đokić.

Više od rezultata na semaforu, trenera Đokića raduje i igra, pristup, odnos prema igri, i moralno-voljni momenat igrača. Golman Jovan Tomić napomenuo je da je „Dinamo“ pokazao da igrom zaslužuje mnogo više od ranga u kom je trenutno.

- Ekipa Vršca je došla da se brani. Mi smo od početka pritiskali, probili otpor posle su dobili crveni karton gde im je olakšan posao. Nastavili smo da igramo strpljivo do kraja utakmice i postigli pet golova. Prezadovoljni smo. Ono što smo dogovorili u svlačionici, to smo i odradili. Strpljivo smo igrali, znali smo da će doći da se brane. Laganom igrom smo ih otvorili i posle je sve je krenulo svojim tokom. Teško je igrati protiv ekipa koje dođu da se brane, koje dolaze na bod. Bitno je da se otvore na vreme – to što smo mi danas uradili. Posle može lakše da se igra, bez pritiska i tenzije – objasnio je Jovan Tomić, golman.

U narednom 18. kolu, FK „Dinamo 1945“ gostuje ekipi „Radničkog“ iz Kovina.