„Fer-plej“ liga - sport je druženje

PANČEVO, 16. decembar 2017. (TV Pančevo) – Odigrano je prvo kolo tradicionlne „Fer-plej“ lige. Ovu ligu organizovao je Odbojkaški klub „Odbojka 013“, kako bi veliki broj devojčica koje imaju u klubu, polako počeli da uvode u igrački proces da bi pokazale šta su do sada naučile. Rezultat nije prioritet već druženje i upoznavanje, pošto se treninzi održavaju na više lokacija. Na ovaj način deca se i međusobno upoznaju, a vrši se i selekcija za takmičenja.

Oko 250 devojčica trenira u odbojkaškom klubu „Odbojka 013” iz Pančeva. Treninzi se održavaju u nekoliko sala, tako da je organizovanje „Fer-plej“ lige prilika da se polako uvode u igrački proces, da osete draž terena, ali i da pokažu šta su naučile na treninzima, kaže nebojša Božić, trener mlađih kategorija u Odbojkaškom klubu „Odbojka 013“.

- Organizujemo ovu ligu da bi se polako takmičile i uvodile u igrački proces, ali i da bi se devojčice upoznale. Imamo termine u više škola. Na ovom turniru devojčice se upoznaju, a samim tim i selektuju za dalje kategorije – kaže Nebojša Božić iz Odbojkaškog kluba „Odbojka 013“.

U klubu rade i 4 školice odbojke u koje redovno dolazi oko 80 devojčica. Prošlog vikenda i one su imale priliku da pokažu šta znaju. Kako kaže Božić, sala je bila tesna da primi sve zainteresovane roditelje, bake i deke koji su došli da navijaju. Iako rezultat nije prioritet u „Fer-plej“ ligi, takmičarski duh postoji i devojčice koje učestvuju vrlo su zadovoljne što imaju priliku da se takmiče.

- Mnogo mi znači ovo. Gledam da što više treniram i da ne odustajem. Dok igram ligu, trudim se da naš tim pobedi. Ako i ne pobedimo, tu smo da bodrimo jedne druge – kaže Nina Jovanović, OK „Odbojka 013“.

- Znači mi mnogo, jer mnogo volim da treniram. Trudim se i treneri nas podržavaju. Družimo se, rezulatat nije odlučujući, ali nam znači - kaže Mina Radosavljević, OK „Odbojka 013“.

- Treniram 4-5 meseci. Počela sam jer mi sestra trenira. Ovo je super, zabavno je i stičem nove prijatelje - kaže Nikolina Marković, OK „Odbojka 013“.

U ovogodišnjoj „Fer-plej“ ligi učestvuju devojčice 2005, 2006 i 2007. godište. Veliki broj dece koja dolaze i treniraju, dovoljan je da se izvrši kvalitetna selekcija, kaže Božić.

- Da bi se sve to kristalizovalo, potrebno je dve godine treninga. Otprilike 5 godina traje obuka deteta da bi bilo igrač, da bi već moglo da učestvuje na nekim takmičenjima. Ali za dve-tri godine možete da kažete to je to, da se dvadesetak devojčica iz generacije izvuče i priključi prvo mlađim pionirkama, a posle sve ostalo – rekao je Nebojša Božić.

Zbog velikog boja ekipa koje učestvuju, liga se igra u dva termina. Ovoliki broj devojčica koje počinju da se bave odbojkom i učestvuju u ovoj ligi može da znači da pančevačka ženska odbojka ima budućnost.