Fantastični Borković održao lekciju na Tajlandu

PANČEVO, 3.septembar 2017. (TV Pančevo) – Najbolji srpski automobilista uprkos nepravdi u kvalifikacijama napravio jedan od najvećih podviga u istoriji automobilizma, osvojivši drugo mesto u prvoj, odnosno šesto mesto u drugoj trci na stazi Buriram tokom osmog vikenda TCR Svetskog šampionata.

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković upisao se zlatnim slovima u anale auto-moto sporta pošto je na prvoj trci osmog vikenda Svetskog TCR šampionata vožene na stazi Buriram u Tajlandu osvojio drugo mesto.

Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR s brojem 62 NIS PETROL TIMA uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, koji je ove sezone već dvaput pobeđivao, napravio je jedan od najvećih podviga u istoriji ovog sporta, budući da je nakon nepravde bez presedana na kvalifikacijama, nedeljnu prvu trku započeo sa 11. mesta. Borković je spektakularan vikend krunisao šestim mestom u drugoj trci, na kojoj je startovao čak sa 13. pozicije.

Dušan je ovim drugim mestom održao lekciju za sva vremena u Tajlandu, na čijoj se stazi Buriram, poput prethodnih TCR vikenda mogao videti ogroman baner sa srpskom zastavom i porukom "Invesirajte u Srbiju". Još jedan dokaz o tome na koji način Borković reprezentuje zemlju iz bkoje dolazi na svim kontinentima.

"Presrećan sam zbog svega. Drugo i šesto mesto posle onakve odluke u kvalifikacijama su fenomenalan uspeh. Startovao sam na obe trke daleko od vodećih što je doprinelo da znatno brže potrošim gume pretičući ostale. Imao sam sreće da su mi gume izdržale, kao i automobil. Na kraju sam prezadovoljan što je srpska zastava opet na podijumu i što sam dokazao koliko vredim. Ogromnu zahvalnost dugujem svima koji su verovali u mene, počev od tima, sponzora do navijača", izjavio je Borković posle trka.

Dušan Borković posle osam TCR vikenda zauzima šesto mesto u generalnom plasmanu sa 108 bodova, samo dva manje od petoplasiranog Oriole. Naredni vikend TCR Svetskog šampionata biće vožen 7. i 8. oktobra u kineskom Žeđangu.