Dve Pančevke pobednice maratona i polumaratona

PANČEVO, 6. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Narodnoj bašti održan je peti pančevački maraton, u organizaciji kluba „Maratonci Pančevo“, na kome je učestvovalo 100 takmičara. Pored sportista iz Srbije, trčali su i maratonci iz zemalja okruženja, kao i Švajcarske i Poljske.

Peti Pančevački maraton održan je u Narodnoj bašti. 100 maratonaca i polumaratonaca iz Srbije, Švajcarske, Poljske i zemalja iz regiona učestvovalo je u trkama na 21 i 42 kilometra. Organizatori kažu da je interesovanje bilo veće, ali su uslovi dozvoljavali da učestvuje samo 100 maratonaca.

- Bilo je mnogo dobrih trkača. Bilo je maratonaca koji imaju preko 130, pa čak i 300 pretrčanih maratona. Mogu da kažem da u polumaratonu kod žena je pobedila Slađana Stamenković - naša Pančevka, druga je bila Sanja Kvrgić, a treće Kristina Ninkov. U polumaratonu kod muškaraca pobedio je Mališa Kovačević iz Požarevca, Fredi Sijeg iz Švajcarske je bio drugi a treći Marko Đurkin iz Pančeva. U maratonu, kod žena pobedila je Lidija Mikloš, naša Pančevka, Suzana Filipović je bila druga a Nevena Bogićević treća. U maratonu kod muškaraca, prvi je bio Igor Stanojević iz Prokuplja, drugi je bio Dragiša Filipović i Siniša Božin je bio treći – rekao je Željko Zeljković, organizator.

&feature=youtu.be

Ovogodišnji maraton, svečano je otvorila dr Irina Juhas, profesor na Fakultetu za sport i fizičku aktivnost.