Džudo savez nagradio Andreu Stojadinov i braću Stanišić

PANČEVO, 1. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Slavko Stanišić, Ljubomir Stanišić i Andrea Stojadinov dobitnici su plaketa za postignute uspehe u ovoj godini. Dok je Slavko dobio priznanje u kategoriji veterana, Ljubomir Stanišić za trenera, Andrei je pripalo priznanje u kategoriji takmičar.

Džudo savez Srbije je na Srbian openu dodelio su plakete takmičarima za postignute rezultate u 2017. godini, među njima su i takmičari i trener pančevačkog džudo kluba "Dinamo". U kategorji takmičar priznanje je dobila Andrea Stojadinov.

- Ova godina je za mene bila jedna od najuspešnijih. Plaketa je najavljena kao priznanje koje se dobija za osvajanje prvog mesta na Evropskoj Olimpijadi mladih, ali ja imam i vicešampionsko zvanje Prvenstva Evrope, učetvovala sam na Svetskom prvenstvu na kome sam bila peta. Sve to je dovelo da me džudo Savet Srbije proglasi jednim od najuspešnijih džudista naše zemlje - kazala je Andrea Stojadinov.

Jedan od laureata za 2017. godinu u džudou je i trener pančevačkog "Dinama" Ljubomir Stanišić. On je dobio priznanje zahvaljujući uspesima džudo kluba "Dinamo" kao i takmičarima koji su se nastupali u pojedinačnim kategorijama za reprezentaciju.

- Dobio sam plaketu kao jedan od najuspešnijih trenera Srbije što mi je posebna čast i zadovoljstvo. Zahvaljujući svima sa kojima radim ja sam istaknut kao trener. Džudo Savez je prepoznao dobar rad u klubu "Dinamo". Interesantno je kada se pominje džudo pominje se Pančevo i to ne samo kod nas nego i u inostranstvu - objasnio je Ljubomir Stanišić.

Slavko Stanišić smatra da je ovo lep gest džudo Saveza Srbije i da je godina za nama bila uspešna. Nada da će njihovi uspesi biti podstrek za mlade i da će mnogi poželeti da se nađu na tronu.

- Dobili smo prvaka sveta i u seniorskoj konkurenciji i prvaka Evrope i gran pri mesta koje su osvojile devojke. Naša Andrea Stojadinov je osvajačica pet ili šest svetskih kupova. ja sam bio prvak Evrope, u kategoriji preko 30 godina. To je jedan sveobuhvatni bilans koji smo u 2017. napravili - rekao je Slavko Stanišić.

Kako je istakao Ljubomir Stanišić, džudo klub "Dinamo" je jedini u Srbiji koji dobija mnogo poziva od inostranih klubova. Sledeće prvenstvo za koje se pripremaju takmičari "Dinama" je Otvoreno prvenstvo Srbije u Nišu u petak, za takmičare do 23 godine. U nedelju je takmičenje u Bečeju za kadete i mlađe uzrasne kategorije, dok će se seniori nadmetati na Balkan openu u Beogradu.