Dejan Pešić treći na Kupu Streljačkog saveza Srbije

PANČEVO, 17. maj 2017. (TV Pančevo) – Dejan Pešić, član Streljačke družine “Pančevo 1813” osvojio je treće mesto na takmičenju u trostavu (3x40 metaka) malokalibarskom puškom u drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije koje je održano u Novom Sadu. Pešić je do trećeg mesta stigao "ubivši" 444,3 kruga.

Streljaštvo je jedan od najstarijih sportova na svetu i već na prvim Olimpijskim igrama u Atini 1896. bilo je na programu takmičenja. Dejan Pešić ovim sportom počeo je da se bavi još 1999. godine, kada je imao svega deset godina, a danas nakon šesnaest godina treniranja iza sebe ima veliki broj dostignuća. San mu je, kao i svima onima koji se bave streljaštvom, da jednog dana našu zemlju predstavi na Olimpijskim igrama. U 2016. godini imao je zapažene rezultate, ali kaže da ni 2017. nije počela loše.

Uslovi u kojima trenira nisu baš za pohvalu, i kaže da je u ovom trenutku neophodna elektronska meta u prostorijama gde vežba. Pucanje trenutno vežba na papirnim metama. Nezavidni uslovi nisu ga sprečili da stane rame uz rame na bilo kom takmičenju, a ni na Kupu Streljačkog saveza Srbije sa kog je doneo bronzanu medalju.

Dejan Pešić takmiči se u kategorijama vadušna puška na 10 metara, malokalibarska puška, trostav i ležeći stav na 50 metara. Ostaje samo da mu držimo pesnice i da ga na nekim narednim Olimpijskim igrama vidimo bar kao takmičara.