Atletičari "Dinama" vicešampioni Srbije

PANČEVO, 5. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Na ekipnom atletskom prvenstvu Srbije u seniorskoj konkurenciji, Atletski klub "Dinamo" osvojio je vicešampionsku titulu. Iz ovog kluba kažu da je ostvaren veliki klupski uspeh koji ih dovodi u sam vrh srpske atletike, što potvrđuje i zvanična rang-lista uspešnosti klubova koju je objavio Atletski savez Srbije.

Atletski klub "Dinamo" iz takmičenja u takmičenje niže uspehe. Posle dugo godina, klub je sastavio kako mušku tako i žensku seniorsku ekipu za nastup na prvenstvu Srbije. Takmičenje je održano na stadionu Vojne akademije.

Težinu ovog takmičenja objašnjava činjenica da je potrebno nastupiti na jedanaest atletskih disciplina. Poznato je da uslovi za bavljenje atletikom u našem gradu nisu idealni i da skakačke i bacačke discipline, kao i trke sa preponama takmičari ne mogu da razvijaju.

Predvođeni potpredsednikom kluba Zoranom Božanićem i trenerom profesorom Ljupčetom Cvetkoskim, seniori su ispunili svoje zadatke, svi su dali svoj maksimum. Pre svega timski duh i dobra atmosfera bili su tajna uspeha seniora ovog kluba. Učešće na seniorskim takmičenjima, kao i postizanje rezultata u toj kategoriji, ima veliki značaj za ovaj klub.

Za mušku ekipu AK "Dinamo" nastupili su: Stefan Mihajlov, Ivan Božanić, Miloš Gašović, Marko Milovanović, Danijel Kozlovački, Damjan Šulja, Mladen Mitrić, Filip Vlajić, Aleksandar Šac, Nikola Radovanović, Lazar Konstantinović.

Kod devojaka učestvovale su: Aleksandra Stefanović, Anđela Tasić, Tamara Polić, Nada Tirnanić, Zorana Radić, Jelena Novković, Aleksandra Marinkov, Sara Avramović, Zorana Barjaktarović i Aleksandra Marković.

U Kostolcu je održan prvi Kosotački polumaraton. Predstavnica kluba Aleksandra Marinkov pobedila je u konkurenciji devojaka. Nakon istrčanog polumaratona učestovala je na ekipnom seniorskom prvenstvu Srbije gde je doprinela uspehu kluba.

Atletičari "Dinama" spremaju se za napredna takmičenja. Sledeće veliko takmičenje na kojem će kompletna ekipa kluba nastupati je Ekipno i pojedinačno prvenstvo Srbije u krosu.