Atletičari pobedili kišu

PANČEVO, 2. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Okružno prvenstvo u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola zakazano je za četvrtak, 4. oktobar takođe na Gradskom stadionu. Za trofeje će se nadmetati najuspešniji atletičari sa opštinskog takmičenja održanog na Gradskom stadionu.

Opštinsko takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola održano je na Gradskom stadionu uprkos kiši i lošem vremenu.

- Okupilo se devt škola iz naseljenih mesta i sve pančevačke srednje i osnovne škole. Pobednici iz srednjih škola će ići na okružno, dalje na međuokružno, republičko, a pobednici republičkog će učestvovati na Svetskom prvenstvu, koje će se održati u Splitu, u Hrvatskoj - rekao je Dušan Lukić, predsednik Saveza za školski sport Pančeva.

Organizator takmičenja je Savez za školski sport Pančevo u saradnji sa gradskim klubom Dinamo.

- Imamo dve kategorije osnovnih škola, stariji i mlađi, i srednje škole. Takmiče se deca u bacanju vorteksa, na 60 metara, štafete, skok u vis i skok u dalj, a srednjoškolci imaju discipline: 100 metara, 400 metara, 1000 metara, štafete, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle, 4x100 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji - izjavio je Dušan Lukić, predsednik Saveza za školski sport Pančeva.

Okružno prvenstvo u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola biće održano na Gradskom stadionu u Pančevu 4. oktobra.

Na Opštinskom takmičenju učenici su zauzeli sledeći plasman:

Osnovne škole-dečaci: 1. OŠ "Vuk Karadžić" Starčevo 2. OŠ "Isidora Sekulić" 3. OŠ "Dositej Obradović" Omoljica

Osnovne škole-devojčice: 1. OŠ "Đura Jakšić" 2. OŠ "Isidora Sekulić" 3. OŠ "Dositej Obradović" Omoljica

Srednje škole-omladinci: 1. ETŠ "Nikola Tesla" 2. ETŠ "Paja Marganović" 3. Mašinska škola "Pančevo"

Srednje škole-omladinke: 1. ETŠ "Paja Marganović" 2. Gimnazija "Uroš Predić" 3. Medicinska škola "Stevica Jovanović"