Andrea Stojadinov osvojila srebro u Litvaniji

PANČEVO, 4.jul 2017. (TV Pančevo) –Na prvenstvu Evrope u Litvaniji džudistkinja pančevačkog „Dinama“ Andrea Stojadinov osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 48 kilograma. Do kraja meseca, Andreu očekuje i nastup na Evropskoj olimpijadi mladih, a potom i Svetsko prvenstvo za kadete.

Na aerodrom u Beogradu sinoć je doputovala ekipa džudista Srbije koji su učestvovali na prvenstvu Evrope održanom u Litvaniji. Među njima je bila i džudistkinja pančevačkog “Dinama” Andrea Stojadinov, koja je na ovom takmičenju osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 48 kilograma. Na putu do srebra savladala je takmičarke iz Holandije, Austrije i Španije dok je u finalu izgubila od Nemice Maše Balhaus.

Naravno da je bilo teško zbog stresa u glavi je bilo teško rešiti jedan veliki problem koji sigurno ima svaki takmičar zbog treme. Treba izaći na svaku borbu rešiti i tu svako želi da pobedi niko tu nije došao da izgubi.Put do finala nije nimalo lak ni finale nije bilo nimalo lako. S obzirom da sam prošle godine osvojila bronzu ove godine srebro znači da smo na nekom dobrom putu i da uvek idemo neku stepenicu više. Zao mi je što finale nisam rešila u svoju korist jer je to devojka sa kojom sam se ranije susretala i rešila u svoju korist. Ali dobro spremila je taktiku za mene i to je rezultiralo – rekla je Andrea Stojadinov.

Srebrna medalja veliki je uspeh i za Andreu ali i za Džudo klub “Dinamo” ističe trener Ljubomir Stanišić.

- Ovo srebro je vredno zlata jer je prošle godine osvojila bronzu ide ka gore, srebro je po mom mišljnju veliki rezultat i velika medalja bilo bi lepo da je zlato ali je srebro za mene vredno zlata. Bitno je da je to uzlazna putanja a očekujemo da bude najbolja 2020 kada su Olimpijske igre – rekao je Ljubomir Stanišić,trener.

Krajem ovog meseca Andreu očekuje još jedno veliko takmičenje - Olimpijada mladih, a potom će se boriti za medalju i na Svetskom prvenstvu za kadete.