Ajikin Jarici apsolutni pobednik u Kovinu

PANČEVO, 14. maj 2017. (TV Pančevo) – U sportskoj Sali u Kovinu, okupili su se najbolji bodibilderi i fitnes takmičari, na Balkanskom otvorenom prvenstvu. Na takmičenju je bilo preko 130 takmičara podeljenih u 24 muške, 12 ženskih i 16 dečijih kategorija. Apsolutni pobednik takmičenja bio je Ajikin Jarici iz Turske. Organizatori takmičenja su Nacionalna fitnes asocijacija Srbije i Fleks fintes klub iz Pančeva.

Balkansko otvoreno prvenstvo u bodibildingu i fitnesu, održano je drugi put u sportskoj sali u Kovinu. Aspolutni pobednik ovog takmičenja je Ajikin Jarici iz Turske. Organizatori su „Fleks Fitnes“ klub iz Pančeva, Turistička organizacija Kovin i Nacionalna fitnes asocijacija Srbije.

Svetska fitnes federacija dala je takmičenju Balkan open „pro kard“, takozvane profesionalne karte sa kojima najbolji takmičari na prvenstvu, mogu učestvovati na svim takmičenjima svim federacijama na svetu. Ove godine prvi put je uvedena profesionalna licenca koja takmičarima omogućava da se direktno plasiraju na svetska profesionalna takmičenja.

- Osećam se odlično. Veoma sam uzbuđena. Dobijanje pro kard je bio moj san, a sada imam licencu i presrećna sam. Sport je deo mog života i dobijanje profesionalne karte je nešto veoma veliko za mene. Sada mogu da razmišljam o većem broju takmičenja – navela je Oksana Lihonina iz Turske.

Sanja Petrović, predsednica Opštine Kovin otvorila je Balkansko prvenstvo u bodibildingu i fitnesu.

Milan Kostić, potpredsednik fitnes asocijacije Srbije, rekao je da je do sada bilo najviše takmičara koji su došli iz Turske, Grčke, Slovačke, Srbije i Italije.

Naredno takmičenje u bodibildingu i fitnesu biće organizovano u Pančevu 7,8. i 9. oktobra. Reč je o svetskom kupu na kome će biti podeljeno 10 profesionalnih licenci.