Šahisti "Aljehina" nižu uspehe

PANČEVO, 8. januar 2018. (TV Pančevo) – Anja Radmanović, član Šahovskog kluba „Aljehin Pančevo“ na nedavno održanom Prvenstvu Vojvodine, osvojila je zlatno odličje. Osim nje, mnogo je talentovane dece u klubu koja se mogu pohvaliti medaljama sa raznih takmičenja.

Fer plej i upornost su bitne osobine svakog sportiste, a ponajviše šahista. Anju Radmanović su ove dve osobine „odvele do prvenstva Vojvodine“ na kome se popela na pobedničko postolje, u konkurenciji do 10 godina. Ovo je trideseta medalja kluba sa ovog takmičenja.

I ostala deca iz šahovskog kluba „Aljehin Pančevo“ vredno rade na poboljšanju svojih veština i izoštravanju čula kako bi predvideli protivnikom sledeći potez. Osim u šahu uspešni su i na mnogim drugim poljima. Osvojili su medalje u ritmičkoj gimnastici, matematici, fizici, fudbalu.

Pre deset godina mališani iz Pančeva morali su da putuju za Beograd kako bi trenirali i uživali u ovoj „majstorskoj“ igri. Sada, i Beograđani dolaze u naš grad kako bi unapredili znanje u ovoj oblasti. Samo retki mogu da se pohvale medaljama koje je „družina“ iz grada na Tamišu osvojila. Kada date sve od sebe, uspeh je neizostavan, kazao je Predrag Tomin, trener Šahovskoh kluba „Aljehin Pančevo“.

Najmlađi član ovog kluba je Andrej Dobričanin, koji ima samo pet godina. Za sada se ne takmiči, ali za koju godinu hoće, objašnjava trener Tomin.