25 godina KK "Tamiš"

PANČEVO, 29. decembar 2017. (TV Pančevo) – Košarkaški klub "Tamiš" obeležio je 25 godina postojanja. Svečanosti u Gradskoj upravi prisustvovali su sportisti, treneri, uprava kluba, oni koji su zaslužni što je "Tamiš" tu gde jeste, ali i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i specijalni gost, predsednik Košarkaškog Saveza Srbije Predrag Danilović.

U Gradskoj upravi održana je svečanost povodom 25 godina od osnivanja Košarkaškog kluba "Tamiš". Svečanosti je prisustvovao specijalni gost, predsednik KSS Predrag Danilović.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je istakao, obraćajući se prisutnima, da je KK "Tamiš" pravi primer kako jedan sportski kolektiv može da funkcioniše i opstane 25 godina.

Košarkaški klub "Tamiš" podelio je zahvalnice i plakete svima koji su pomogli da ovaj klub bude ono što jeste danas. RTV Pančevo dobila je zahvalnicu za izuzetan doprinos razvoju košarke. Darko Jovičić, osnivač kluba kaže da je "Tamiš" specifičan u Srbiji, iz više razloga.

Predsednik Sportskog saveza Pančeva Slobodan Bitević kaže da je "Tamiš" izuzetno važan i jedan od najuspešnijih članova Saveza.

Decembra 1992. godine grupa zaljubljenika u košarku i mladih igrača odlučila je da formira košarkaški klub. Kroz četvrt veka dugu istoriju KK "Tamiš" je postajao sve ozbiljniji klub da bi, kroz sve ligaške rangove, sezone 2007/2008 godine postao ono što su svi maštali od dana kada je osnovan, plasirao se u elitni rang takmičenja. Od tada su Pančevci odmerili snage sa svim velikim klubovima u Srbiji i u našem gradu uspeli da savladaju "FMP" i "Crvenu zvezdu".