200 lopti pančevačkim klubovima od FSV

PANČEVO, 16. mart 2017. (TV Pančevo) – Fudbalski savez Vojvodine poklonio je 200 novih lopti klubovima na teritoriji Južnobanatskog okruga, odnosno klubovima koji su pod okriljem Fudbalskog saveza Pančeva. Poklon Saveza stigao je u više od 60 fudbalskih klubova u Južnom Banatu.

U Južnom Banatu aktivan je veliki broj fudbalskih klubova, koji se takmiče u četiri ranga, od Druge južnobanatske lige do Srpske lige „Vojvodina“. Fudbalski savez Vojvodine poklonio je 200 lopti danske marke „Selekt“, čiji je kvalitet potvrdila svetska fudbalska organizacija „FIFA“, u cilju razvoja fudbala u našem okrugu. Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je zahvalio pokrajinskom savezu na donaciji i dodao da će Grad pomoći klubovima oko uređenja infrastrukture.

- Nastojaćemo u narednom periodu da pomognemo u izgradnji infrastrukture, zbog njene dostupnosti našim najmlađim sugrađanima i mislim da ćemo i u narednim godinama imati odličnu saradnju. Prošle godine smo nastojali i da obezbedimo opremu klubovima i ove lopte dolaze kao šlag na tortu. One će da omoguće kvalitetnije bavljenje ovim sportom - izjavio je gradonačelnik Saša Pavlov.

Dragan Simović, predsednik FSV-a, ističe da je pomoć manjim klubovima izuzetno važan za razvoj srpskog fudbala.

- Od kako sam došao na čelo saveza, rekao sam da će prvi cilj, posle zavođenja reda i dobrih odnosa, da se pomogne klubovima, jer je bez njih fudbal mrtav. Mi smo se trudili da se ponašamo domaćinski i da dovučemo sponzore - rekao je Dragan Simović, predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine.

Južnobanatski klubovi takmiče se u četiri ranga takmičenja, od Druge južnobanatske do Srpske lige „Vojvodine“. Najuspešniji pančevački klubovi su „Železničar“, koji nastupa u trećem rangu takmičenja i „Dinamo 1945“, koji je prvoplasiran u četvrtom rangu.