Zimski red vožnje ATP-a

PANČEVO, 25. avgust 2010. (TV Pančevo) - Od prvog septembra autobusi ATP-a saobraćaće po zimskom redu vožnje. Prodaja pojedinačnih i mesečnih karata počela je danas po nepromenjenim cenama.

Od prvog septembra, kada počinje nova školska godina u ATP-u stupa na snagu zimski red vožnje, što podrazumeva veći broj polazaka u gradskom, prigradsko i medjumesnom saobraćaju.

- ATP se organizovao tako da saobraćaj u lokalu da ide na pola sata, od ranih jutarnjih polazaka do 17 časova. Na relaciji Pančevo- Beograd na 15 minuta do 19 časova, nakon toga polazak je polučasovni. Uvedeni su i školski polasci ka prigradskim mestima. U jutarnjim, podnevnim, i večernjim satima, što je prilagođeno smenskom radu osnovnih i srednjih škola u Pančevu, rekao je Nenad Stanojević, rukovodilac saobraćaja ATP-a.

Iako su cene mesečnih i pojedinačnih karata za gradski, prigradski i međumesni saobraćaj ostale nepromenjene, u ATP-u se trude spremno dočekaju novu sezonu.

- U toku su tehničke pripreme. Nastojimo da preventivno delujemo, tako da od 1. septembra autobusi imaju što manje problema u radu i što manje kašnjenja, isključenja vozila i svih ostalih neželjenih događaja, dodao je Stanojević.

Ove nedelje prodaja mesečnih karata obavljaće se na šalterima ATP-a radnim danima od 7 do 15 časova, a iduće od 7 do 17 časova.Ukoliko bude velikog interesovanje u ATP kažu da će karte moći da se kupe i u subotu.

Iz ATP-a mole đake i studente da prilikom dostavljanja potvrde o redovnom školovanju, obavezno naznače i matični broj građana, što je neophodno za izdavanje novih legitimacija.