Zatvara se Ulica Moše Pijade

PANČEVO, 16. mart 2017. (TV Pančevo) – Za subotu je planiran početak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Moše Pijade. Radovi će se izvoditi u 4 faze, tako da će od subote u 8 sati za saobraćaj biti zavoren deo od Ulice Svetog Save do Karađorđeve. Nakon što u ovom delu ulice završe radovе, izvođači nastavljaju sa poslom u delu ulice od Karađorđeve do Ulice Branka Radičevića. Predviđeno je da se radovi završe do kraja aprila.

Svi planirani radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Dimitrija Tucovića su završeni i ona je otvorena za saobraćaj. Završetkom radova, stvoreni su uslovi da se započne sa rekonstrukcijom vodovodne mreže u Ulici Moše Pijade do Mučeničke ulice. Planirano je da se sa radovima započne od raskrsnice sa Ulicom Svetog Save. Zbog toga će u subotu od 8 sati za saobraćaj biti zatvoren deo Ulice Moše Pijade do Karađorđeve.

- Radovi će se izvoditi u Ulici Moše Pijade u četiri faze. U prvoj fazi ćemo da zatvorimo Ulicu Moše Pijade od Svetog Save do Karađorđeve. Zatim, kako budu radovi odmicali, sukcesivno ćemo zatvarati Ulicu Moše Pijade prema Trgu mučenika. Planirana je zamena starog azbestnog vodovoda u Ulici Moše Pijade i svih pocinkovanih priključaka, u ukupnoj dužini od 670 metara. U Ulici Moše Pijade planiramo da zamenimo azbest-cementnu vodovodnu cev, koja je stara više od 50 godina. Takođe će biti zamenjeni is vi pocinkovani priključci, rekao je Dušan Kračunov iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama Dimitrija Tucovića i Moše Pijade, deo su druge faze programa koji se sprovodi u saradnji sa KfW nemačkom bankom za razvoj. Vrednost radova je oko 277 hiljada eura, a rok za završetak radova je kraj aprila.