Ulica Moše Pijade otvorena za saobraćaj

PANČEVO, 29. maj 2017. (TV Pančevo) – Ulica Moše Pijade otvorena je za saobraćaj u petak 26. maja, a stanovnici ulica u kojima su se odvijali radovi na zameni vodovodnih cevi imaće bolji pritisak i protok vode, kažu iz Vodovoda. Vrednost radova je 98 hiljada evra, a obezbeđen je iz programa KFW banke.

Radovi na zameni vodovodnih cevi u Ulici Moše Pijade završeni su u petak 26. maja., tako da je i saobraćaj otvoren za sva vozila koja se kreću u ovom smeru. Stanovnici ulica u kojima su izvedeni radovi imaće imati bolji pritisak i protok vode. Prema rečima Dušana Kračunova iz JKP “Vodovoda i kanalizacija”, biće lakše i održavanje vodovodne mreže.

- U Dimitrija Tucovića i Moše Pijade su bile stare azbestne cevi i bilo je mnogo havarija. Nadamo se da ih više neće biti sada kada smo ih zamenili. Trebalo bi da narednih dvadeset godina budemo mirni – kazao je Kračunov.

U ovoj ulici je izvršena zamena azbescementnog vodovoda u dužini od 680 metara i zamenejno je oko 45 kućnih priključaka koji su bili pocinkovani.

-Uradili smo nove priključke čiji će vek biti preko 50 godina. Vrednost radova na rekonstrukciji vodovodne mreže 0,20 radili smo u Ulici Moše Pijade je 98 hiljda evra. Početkom marta pušten je saobraćaj u ulici Dimitrija Tucovića i tu je urađena rekonsrtukcija na deonici od Moše Pijade do Knićaninove i zamenjeno je oko 1250 metara vodovodne cevi. Zamenjeno je i 150 kućnih priključaka, vrednost radova u Ulici Dimitrija Tucovića je oko 200 hiljada evra. – objasnio je Kračunov.

Preostalo je da se asfaltira deo Mučeničke ulice gde je urađeno spajanje novoizgrađene mreže sa postojećom. Kako je rekao Kračunov u planu je da se ovi radovi završe za nekoliko dana, pošto je preostalo samo asfaltiranje. U toku su radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u naselju Kudeljarski nasip, koji će se biti gotovi za par meseci i ovim se završavaju invesicije iz KFW programa. Kako je rekao Kračunov od bitnijih investicija se očekuje i izgradnja vodovodne mreže u naselju Stari Tamiš.