Rekonstrukcija Ulice 7.jula menja trasu linije 6

PANČEVO, 6. jun 2017. (TV Pančevo) – Zbog radova na rekonstrukciji Ulice 7. jula, od 1. juna izmenjena je trasa linije broj 6 Centar – Stelište – RNP. Produžena je u odnosu na redovnu, pa ima kašnjenja do 5 minuta u povratku autobusa ka gradu. U isto vreme ukinuta su po dva stajališta u ulicama 7. jula i Radivoja Koraća, a uvedena provremena u Ulici Svetozara Markovića i Ulici Jovana Bjelića kod vrtića.

Započeta je druga faza radova na rekonstrukciji Ulice 7. jula, zbog čega je izmenjena trasa kretanja gradske linije broj 6. Autobusi se u smeru od centra prema Rafineriji kreću do Ulice Dušana Petrovića – Šaneta strarom trasom, a odatle ulicama Radivoja Koraća, Prvomajskom, Žarka Zrenjanina, 7. jula i dalje starom trasom. A u smeru od Rafinerije ka centru do raskrsnice ulica Šandora Petefija i Janka Čmelika, starom trasom, a odatle izmenjenom - ulicama Svetozara Markovića, 7. jula, Žarka Zrenjanina, Prvomajska, Bore Stankovića, Jovana Bijelića, Dušana Petrovića Šaneta i dalje starom trasom.

Marko Mirić JKP „ATP“: Od početka samo razmišljali da li će vozila saobraćati kroz Vojlovicu ili Spoljnostarčevačku. Ali zbog velikog broja korisnika naših usluga u Vojlovici, odlučili smo da linija broj 6 saobraća kroz Vojlovicu, stim što se dešava da ima kašnjenja do 5 minuta u odlasku ka gradu. zato molimo građane da budu strpljivi i krenu ranijim polaskom kako bi stizali na vreme.

Ovo je drugi put da se menja trasa linije broj 6 od kraja marta meseca, kada su započeti radovi u Ulici 7. jula. Tada kašnjenja nije bilo jer je korišćen veći deo trase, kaže marko Mirić, šef saobraćaja u ATP-u.

Marko Mirić JKP „ATP“: U prvom delu rekonstrukcije ulie 7. juli, korišćen je veći deo trase linije broj 6. Nije bilo kašnjenja, sada ga ima smao u dolasku ka gradu do 5 minuta.

Zbog izmene trase linije broj 6. došlo je do ukidanja stajališta „Beli Bagrem“ u Ulici 7. jula i Radivoja Koraća u oba smera. Uvedena su privremena stajališta u Ulici Svetozara Markovića ispred kućnog broja 53 i u Ulici Jovana Bjelića, preko puta vrtića na Stelištu.