Raskopan centar grada zbog postavljanja gasovoda, sledeći Kotež

PANČEVO, 17. jul 2018. (TV Pančevo) – Radovi na gasifikaciji Pančeva su počeli pre nekoliko meseci, a trenutno se radi centar grada. Prema rečima gradonačelnika, završetak se očekuje na jesen.

U poslednjih mesec dana, radovi u pojedinim ulicama centra Pančeva uobičajna su slika. Naši sugrađani su pitali odgovor šta se to radi u našem gradu, a ekipa Regionalne Televizije Pančevo potažila je odgovor od gradonačelnika Saše Pavlova. Prema njegovim rečima, u toku su infrastrukturni radovi na gasifikaciji. Na Misi i Tesli su završeni, a trenutno se radi centar grada. Već sledeće nedelje, kako je kazao Pavlov, trebalo bi da se radi Kotež i Kotež II.

U razgovoru sa izvođačima, kako je rekao gradonačelnik, Grad je insistirao da se po postavljanju gasovoda sve vraća kako je bilo. Odnosno da se rupe odmah zatrpavaju, a da se testiranje radi posle toga.

Nakon centra grada će se raditi Kotež I i Kotež II, a završetak radova u gradu se očekuje na jesen.

Osnovni cilj gasifikacije grada je povećanje broja korisnika, odsnosno domaćinstava koji su priključeni na gas kako bi se zaštitila životna sredine. U tu svrhu Sektetarijat za zaštitu životne sredine je subvencionisao priključenja na gas.