Putevi prohodni, saobracaj otežan

Putevi prema selima prohodni, ali nadležni apeluju da se bez preke potrebe ne kreće na put. Autobusi ATP-a krenuli ka svim selima. Svi putevi prema pančevačkim selima trenutno su prohodni, ali je saobraćaj zbog nanosa snega koje stvara vetar, vrlo otežan. Gradsko veće, policija i Vojvodinaput apeluju na građane da, bez preke potrebe, ne kreću na put. Kako nam je rekao Miladin Šakić, član Gradskog veća, situacija se menja iz minuta i minut zbog udara vetra, pa postoji mogućnost da neki od puteva ostane u jednom trenutku blokiran. Ekipe Vojvodinaputa trenutno čiste sve puteve a, prema izjavi Slavka Jovanovića, šefa Zimske službe, očekuje se da vetar stane u toku noći. Autobusi ATP-a su posle 20 časova krenuli da voze ka većini sela, osim za Kačarevo i Mramorak. Za ova dva sela, javni saobraćaj je počeo da radi nakon 21 sat. ATP je bio obustavio autobuski prevoz prema selima u potpunosti, u periodu od 17.30 do 20.00 h. Bez prekida autobusi su saobraćali prema Beogradu i u gradu.
- Vojvodinaput čisti sve pravce. Teško stanje je na deonicama prema Vladimirovcu i Mramorku, kazao je za TV Pančevo Slavko Jovanović iz Zimske službe Vojvodinaputa. Kako je rekao, očekuje se, prema meteorološkoj prognozi, da će vetar stati u toku noći a onda će putevi moći u potpunosti da se raščiste.


Komentari 

 
0 #4 23-12-2009 01:11
Trenuno zavisi od onog od gore. U stvari, mora bar malo da padne ovaj sneg, pa da možemo da se popnemo na brdo gde se nalazi sadašnji predajnik. Jer, prvo njega moramo da ugasimo da bi "upalili" ovaj na SDK.
Citiraj
 
 
0 #3 20-12-2009 17:25
Od koga zavisi kada ce predajnik na zgradi SDK-a, poceti da radi? I kako je moguce da Vam RATEL dodeli lokalnu frekvenicju, a da pritom ne predvidi da nema "sigurnog pokrivanja" sela. Kome mi seljani da se obratmo u RATEL-u da pomognemo da se vidite?
Citiraj
 
 
0 #2 urednik 20-12-2009 12:53
Mi se nadamo kada bude počeo da radi predajnik na zgradi SDK da će situacija biti bolja. Problem je i u tome što je po frekventnom planu RATEL-a za TV Pančevo kao lokalnog emitera predviđeno da nema siugrno pokrivanje sela, osim Jabuke. U prevodu, to znači da ukoliko ne budemo pokrivali sela kada bude počeo da radi predajnik na SDK, oni ne mogu da nam pomognu. Ali, videćemo šta će tada biti, pa, ako signal ne bude pokrivao sela, bunićemo se. Nadam se uz Vašu pomoć i drugih meštana sela u Pančevu.
Nevena Simendić, glavni urednik TV Pančevo.
Citiraj
 
 
+2 #1 19-12-2009 20:58
Divno je sto mozemo makar ovde da procitamo kakva je situacija na putevima u selima. Ali, kada ce TV Pancevo, moj omiljeni medij koji sam nekada sa zadovoljstvom gledala videti i u selima. Molim Vas koje kriv? Vi, ili Vas osnivac - Skupstina Grada Panceva?
Citiraj