Promena trase

PANČEVO, 6. jul 2017. (TV Pančevo) – Zbog radova u Ulici Moše Pijade izmenjena je trasa autobuske linije 14, koja saobraća na relaciji Kotež-Omoljica. Promenjeno je početno stajalište, pa sada autobus polazi iz naselja Kotež 1 prema Omoljici, a ne sa Koteža 2. Planirano je da radovi traju dva meseca.

U naredna dva meseca, zbog radova u Ulici Moše Pijade, biće promenjena trasa autobuske linije 14, kaže Marko Mirić iz JKP „ATP“.

Linija 14 kreće se prema Kotežu izmenjenom trasom. Knićaninovom ulicom autobus stiže do stajališta na Kotežu 2, koje je redovnom trasom poslednje stajalište, a zatim nastavlja Ulicom Stevana Šupljikca prema poslednjoj stanici nove trase na Kotežu 1. Trasa od Koteža prema Omoljici izmenjena je na samom početku. Autobus saobraća kroz Stevana Šupljikca, zatim skreće u Moše Pijade, na kružnom toku se okreće i vraća se u suprotnom smeru, zatim nastavlja Ulicom Stevana Šupljikca. Kako saznaje RTV Pančevo, naši sugrađani, koji se nisu dobro informisali, autobus čekaju na stanici koja se koristi u redovnom saobraćanju četrnaestice, a trebalo bi prekoputa, na stajalištu udaljenom oko 70 metara. Kada shvate grešku u strahu da ne propuste prevoz Pančevci nebezbedno prelaze preko kolovoza.

Četrnaestica nastavlja do okretnice Kotež 2, zatim saobraća Knićaninovom, Svetog Save i dalje starom trasom. Za vreme izmene trase neće se koristiti stajališta „Beogradski put“ u Moše Pijade. Planirano je da radovi, koji su počeli 6. jula traju dva meseca.