Akcija uklanjanja kabastog otpada do 27. oktobra

PANČEVO, 10.oktobar 2017. (TV Pančevo) - Desetu godinu za redom Javno-komunalno preduzeće "Higijena" organizuje godišnje dve akcije uklanjanja kabastog otpada u aprilu i oktobru. Sakupljanje i odnošenje biće organizovano do 27. oktobra.

U kabasti otpad spada: stari nameštaj, bela tehnika, ambalaža, autolimarija, gume, baštensko smeće, i sav drugi otpad izuzev građevinskog šuta. Marija Andrić, PR Javno-komunalnog preduzeća "Higijena", istakla je da manji broj građana ne poštuje i ne koristi mogućnost da iznese ispred kuća ono što očisti iz dvorišta.

- Imamo situaciju na žalost da se taj otpad iznosi tokom čitave godine. Neki građani iznose to bilo gde - gde stignu i to stvara ružnu sliku da je grad prljav bez obzira koliko se "Higijena" trudila da to odnosi i pored redovnih delatnosti ne uspeva uvek da se izbori sa komunalnom nekulturom pojedinih građana Pančeva - rekla je Marija Andrić, PR Javno-komunalnog preduzeća "Higijena".

Iz "Higijene" apeluju na građane da nikako ne ubacuju šut u kontejnere jer dovodi do njihovog uništavanja. Građani su i putem Fejsbuka, medija i sajta "Higijene" obavešteni unapred o detaljnom rasporedu iznošenja kabastog smeća, navela je Marija Andrić.

- Danas se radi potez Svetog Save, Koteža 1 i sve ostale ulice u centru. Ovom akcijom kao i svake godine biće obuhvaćen bukvalno čitav grad i Starčevo. Od sedam do 15 časova se iznosi kabasti otpad. Ono što je izvesna i dosta dobra povoljnost, radi se revizija terena koji je rađen prethodne nedelje. Građani koji su bili onemogućeni da iznesu otpad ispred svojih kuća to mogu uraditi ili se javiti na telefon 327-010 i mi ćemo izaći u susret i odneti taj kabasti otpad - objasnila je Marija Andrić.

Javno komunalno preduzeće ,,Higijena“ Pančevo zajedno sa radnim jedinicama "Čistači" i "Odnošenje otpada" u sredu 11. oktobra uklanjaće kabasti otpad iz ulica: Dimitrija Tucovića, Marka Kulića, Hajduk Veljka, Patrijarha Čarnojevića, Matije Gupca, Ive Kurjačkog, Mihajla Pupina, Jove Maksima, Uroša Predića, i kod Osnovne škole „Vasa Živković“.

U okviru jesenje akcije uklanjanja kabastog otpada moguć je rad po pozivu građana i obilazak terena, pa se sugrađani mogu od 7 do 15 časova obratiti na telefone 327-010 i 310- 931 za sva potrebna obaveštenja oko akcije. Akcija uklanjanja kabastog otpada počela je drugog, a završava se 27. oktobra.