Akcija iznošenja kabastog smeća

PANČEVO, 7. april 2017. (TV Pančevo) – JKP „Higijena“ početkom nedelje započela je akciju iznošenja kabastog smeća. Sugrađani iz čijih ulica je otpad već odnošen, a nisu bili u prilici da ga iznesu ispred svojih kuća, imali su mogućnost da to urade danas jer su radnici "Higijene" dolazili po pozivu građana.

Stari frižideri, nameštaj, gume, a najviše baštenskog otpada, najčešće je đubre koje su naši sugrađani izbacivali ispred svojih kuća i koje su radnici “Higijene” odnosili u okviru akcije „Odnošenje kabastog otpada“ koja traje tokom aprila. Svakog petka za one koji nisu svoj otpad izneli kada je njihova ulica po rasporedu za iznošenje smeća, radnici iz pogona i čistači su naknadno odnosili.

- Danas se radi Kozaračka ulica i Miloša Trebinjca, najviše smeća ima baštenskog i guma, dinamika je sasvim dobra. Građani da budu samo strpljivi i ako nemaju mogućnosti da iznesu đubre, mogu da pozovu telefon 310-931 i 327-000. Mogu uvek da dobiju informaciju ako su recimo zaboravili, jer mi petkom radimo tu reviziju i mi ćemo otpad odneti. Akcija je tek krenula i nismo pravili procene koliko otpada je odneto, ali najviše ima baštenskog otpada. Građevinski otpad ne odnosimo, dok belu tehniku, nameštaj i sve ostalo odnosimo, a šut ne – rekao je Dragan Grujičić JKP „Higijena“.

Kabasti otpad u ponedeljak 10. aprila biće iznošen iz Karađoređeve ulice od Moše Pijade do Knićaninove, Tanaska Rajića, Knićaninova, Svetozara Šemića, Jove Bezuljevića, Slavka Bokšana i prostor kod Železničke stanice „Aerodrom“, Jabučki put i Karaula i naselje Skrobara. Radnici “Higijene” kabasti optad neće odnositi na Veliki petak i Uskrs ali će dežurne službe i tokom praznika prazniti kontejnere i odnositi smeće svakodnevno.