Naslovna

 

Vučić u Mladenovcu: Srbiji potrebna sigurna budućnost

PANČEVO, 6. mart 2017. (TV Pančevo) – Predsednički kandidat vladajuće koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija raditi na očuvanju mira u regionu, ali da se nikada neće saglasiti s formiranjem kosovskih oružanih snaga.

 

U akciji "Pluton 2" u Srbiji uhapšeno 47 osoba

PANČEVO, 6. mart 2017. (TV Pančevo) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku akcije na suzbijanju krivičnih dela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 47 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 19 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela, dok se za dve osobe traga.
   

Vučić čestitao Ivani Španović evropsko zlato i državni rekord

PANČEVO, 5. mart 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ivani Španović obaranje nacionalnog rekorda, postizanje najboljeg rezultata na svetu ove godine i zlatnu medalju u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu.

   

Izmena Plana za širi centar

PANČEVO, 5. mart 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće dalo je saglasnost na predlog da se rade izmene i dopune Plana detaljne regulacije za celinu I, odnosno širi centar grada, koji je obuhvaćen obilaznicom oko Pančeva. Izmene se odnose na promenu spratnosti u nekim blokovima, ali i promene namene pojedinih delova. Razmatra se izmeštanje autobuske stanice, ali i mogućnost da se na prostoru Letnje pozornice i dela od Doma vojske Srbije pa nizvodno dozvoli gradnja stambenih objekata.

   

Popis nelegalnih objekata pri kraju

PANČEVO, 4. mart 2017. (TV Pančevo) – Na teritoriji grada Pančeva do sada je popisano oko 20 hiljada objekata koji bi trebalo da prođu postupak ozakonjenja. Od 1. februara, svakoga dana 50 popisivača izlazi na teren i popisuje nelegalno izgrađene objekte. Trenutno se popisiju objekti u Kačarevu i u Banatskom Brestovcu, a do 15. marta, kada ističe rok za popis, biće popisani i objekti u Jabuci i Glogonju, čime bi taj posao bio završen.

   

Otvorena izložba „Poslednja decenija Save Šumanovića“

PANČEVO, 3. mart 2017. (TV Pančevo) - U Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo, svečano je otvorena gostujuća izložba „Poslednja decenija Save Šumanovića“. Pančevačka publika je mogla da razgleda dela nastala u periodu od 1931. do 1942. godine, koji kritičari ocenjuju kao najznačajni deo Šumanovićevog stvaranja, kao suštinu njegove ličnosti i umetničke vere. Izložba je organizovana u saradnji sa Galerijom slika „Sava Šumanović“ iz Šida.