Naslovna

 

Gradsko veće usvojilo predlog budžeta za 2017. godinu

PANČEVO, 22. decembar 2016. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je predlog budžeta za 2017. godinu. Prema poslednjim projekcijama, predviđeno je da iznosi 5 milijardi i 725 miliona dinara. Ovo je za oko 320 miliona manje nego što je bio budžet u 2016. godini nakon poslednjeg rebalansa. Zbog planiranih manjih prihoda, manji su i rashodi, kaže Predrag Živković, zamenik gradonačelnika, koji je zadužen i za finansije. U sledećoj godini, grad će se zadužiti dodatno za 273 miliona za kapitalne investicije. Najveća investicija prema planu biće izgradnja prve faze Potamiškog fekalnog kolektora.

 

Završetak projekta "Banatsko sunce za sve"

PANČEVO, 22. decembar 2016. (TV Pančevo) – U toku su završni radovi na ugradnji solarnih panela kod toplane na Kotežu II, a koji će se koristiti za zagrevaje sanitarne vode. Ovo je projekat koji treba da pokaže mogućnost korišćenja obnovljivih i alternativnih goriva. Realizovali su ga zajednički opština Lugoš iz Rumunije i Pančevo, u okviru prekogranične saradnje Rumunije i Srbije. Vrednost projekta je skoro miliona evra.

   

Zaplenjene tri tone duvana

PANČEVO, 21. decembar 2016. (TV Pančevo) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu zaplenili su tri tone i i 200 kilograma sušenog duvana u listu.

   

Naše prve 24 godine

PANČEVO, 20. decembar 2016. (TV Pančevo) – Regionalna Radio-televizija Pančevo proslavila je 24. rođendan, uz veliki broj gostiju iz političkog, privrednog, kulturnog i sportskog života Pančeva u foajeu Kulturnog centra Pančeva.

   

Spreman budžet za 2017. godinu

PANČEVO, 20. decembar 2016. (TV Pančevo) – Prema poslednjim planovima gradski budžet u 2017. godini iznosiće pet milijardi i sedamsto dvadeset pet miliona dinara. To je za oko 300 miliona dinara manje nego budžet u 2016. nakon poslednjeg rebalansa. Smanjenja je bilo u svim oblastima, ali to neće uticati na funkcionisanje grada, kaže Predrag Živković, zamenik gradonačelnika, koji je zadužen i za finansije. Najveća planirana investicija u 2017. godini je izgradnja Potamiškog kolektora čija je vrednost 234 miliona dinara.

   

Novi zatvor u Pančevu do kraja 2017.

PANČEVO, 20. decembar 2016. (TV Pančevo) – Izgradnja kazneno popravnog zavoda u Pančevu trebalo bi da bude završena do kraja 2017. godine kako je planirano, kazala je Nela Kuburović, ministarka pravde prilikom obilaska gradilišta, novog zatvora u Pančevu. Novi Kazneno popravni zavod omogućiće i da se smanji broj osuđenika u pojedinin zatvorima, jer trenutno u Srbiji ima oko 1000 više osuđenika nego što su predviđeni kapaciteti.