Naslovna

 

Grad i država dogovorili mere protiv uzurpatora zemlje

PANČEVO, 4. avgust 2016. (TV Pančevo)- U Gradskoj upravi grada Pančeva, danas je održan sastanak kojim je predsedavao gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, a kojem su prisustvovali: članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu Zorica Repac, predstavnici Sekretarijata za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Gradske uprave grada Pančeva, kao i predstavnici državnih organa nadležnih da postupaju povodom slučajeva uzurpacije poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Pančeva.

 

Hektar u Jabuci "otišao" za 55 hiljada, u Kačarevu po početnoj ceni

PANČEVO, 3. avgust 2016. (TV Pančevo) - Trećeg dana licitacija za zakup državne poljoprivredne zemlje, za koju su se nadmetali paori Jabuke i Kačareva, bilo je uglavnom mirno i izlicitirane su početne cene. Vesna Jaćimovski će za dve parcele platiti više. Umesto 32.500 dinara na parceli od 24 hektara platiće zakup po hektaru od 55.500, što je danas najviši izlicitirani iznos. Prema rečima paora, sa ovolikim zakupom i ulaganjem od još 60.000 dinara proizvodnja je neispaltiva.

   

Gradonačelnik Pančeva: Tender za Ulicu 7. jula u septembru

PANČEVO, 3. avgust 2016. (TV Pančevo) - Ministarstvo privrede Republike Srbije odobrilo je Pančevu 56 ipo miliona dinara za rekonstrukciju Ulice 7. jula. Ovo je najveći iznos odobren nekoj lokalnoj samoupravi, a preostali deo do 130 miliona koliko je predviđeno da se utroši obezbeđen je iz kreditnog zaduženja Grada. Tender za izbor izvođača radova trebalo bi da bude raspisan početkom septembra, tako da bi izvođača radova mogli imati u oktobru, kaže gradonačelnik Saša Pavlov.

   

Svečano obeležen Ilinden u Kačarevu i Jabuci

PANČEVO, 2. avgust 2016. (TV Pančevo)- U Kačarevu je održana svečana akademija, a u Jabuci svečana sednica Skupštine Mesne zajednice. Na taj način u toku je obeležavanje Ilindena na ovim prostorima. U Jabuci su predstavnici Ambasade Makedonije, Grada Pančeva i udruženja položili vence na spomenik Goce Delčevu.

   

Rekonstrukcija Ulice 7. jula iz Programa "Gradimo zajedno"

PANČEVO, 2. avgust 2016. (TV Pančevo) – Ministarstvo privrede Republike Srbije odobrilo je Pančevu 56 ipo miliona dinara za rekonstrukciju Ulice 7. jula. Sredstva su dodeljena po javnom pozivu za realizaciju projekata iz Programa podrške unapređenju lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno – Evropska investiciona banka 8.

   

Počele licitacije poljoprivrednog zemljišta

PANČEVO, 1. avgust 2016. (TV Pančevo)- Počele su licitacije za zakup državne poljoprivredne zemlje u atarima Pančeva i okolnih sela. Danas su paori licitirali državnu zemlju u atarima Banatskog Brestovca i Ivanova. Sva zemlja je zakupljena po početnoj ceni. Sutra se licitacije nastavljaju za katastarske opštine Banatsko Novo Selo i Dolovo.