Naslovna

 

Kovačica u 2017. dobija fabriku vode

PANČEVO, 13. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Kovačici je u toku izgradnja fabrika vode. To je najveća investicija u kovačičkoj opštini koja će se nastaviti i u narednoj godini. Kovačičani će dobiti fabriku 2017. godine što je je značajan korak ka rešenju problema vodosnabdevanja meštana ove opštine.

 

Mašinska škola potpisala Memorandum sa japanskom školom

  PANČEVO, 13. decembar 2016. (TV Pančevo) – Mašinska škola „Pančevo“ potpisala je Memorandum o saradnji sa Kisarazu koledžom iz Japana. Memorandumom je predviđena razmena studenata i učenika, zajednički rad na projektima, kao i formiranje mešovitog projektonog tim, koji bi trebalo da radi na projektu 3D štampača.

   

Vučić: Rešićemo "Petrohemiju"

PANČEVO, 12. decembar 2016. (TV Pančevo) - Na dnevnom redu sastanka premijera Aleksandra Vučića s Sregejom Lavrovim, šefom ruske diplomatije, našlo se pitanja rešenja problema pančevačke Petrohemije. Teži problem je rešenje statusa Azotare, ističe premijer Vučić.

   

Rešavanje duga Apoteke na čekanju

PANČEVO, 12. decembar 2016. (TV Pančevo) - Konačna odluka o modelu rešavanja problema u kojem se nalazi Apotekarska ustanova u Pančevu i mnoge druge u Srbiji još uvek nije donet, kazao je prilikom posete Pančevu Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Razmatra se model po kojem bi lokalne saamouprave, uz podršku republičkog budžeta, u skladu sa mogućnostima taj dug vratile u narednih nekoliko godina.

   

Šljivić i Milićević na azilu zgrnuli milione?

PANČEVO, 12. decembar 2016. (portal Južni Banat) – Dok se u Srbiji gotovo svakodnevno vodi kampanja kako da se pomogne u zbrinjavanju napuštenih životinja i prikupi što više novca u tu svrhu, za bivšeg direktora „Drugog oktobra“ Ljubisava Šljivića i njegove poslovne i partijske kolege Vladana Milićevića i Dušana Puhara kučići su predstavljali rudnik zlata. Kako bi se sprečila šteta većih razmera, neosnovano bogaćenje pojedinaca i zaštitile životinje, Grad i „Drugi oktobar“ sledeće godine grade novi azil.

   

12 godina Nacionalnog saveta Makedonaca

PANČEVO, 11. decembar 2016. (TV Pančevo) - Proslavom u Domu kulture u Jabuci obeležena je dvanestogodišnjica formiranja Nacionalnog saveta Makedonaca. U okviru bogatog kulturno umetničkog programa koji je organizovan, nagrađeni su svi članovi ove zajednice koji su tokom 12 godina doprineli u oblasti kulture, obrazovanja i informisanja na makedonskom jeziku.