Naslovna

 

Uhapšen razbojnik u Pančevu

PANČEVO, 23. februar 2017. (TV Pančevo) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su tridesetdevetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnovane sumnje da je na području Pančeva izvršio više razbojništava.

 

Paketi građevinskog materijala za 32 porodice

 

PANČEVO, 23. februar 2017. (TV Pančevo) – Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov uručio je 32 ugovora izbeglim licima o dodeli paketa građevinskog materijala u okviru Regionalnog stambenog programa za poboljšanje uslova stanovanja na teritoriji Pančeva.

   

Vučić: Sve više novca od turizma ostaje u Srbiji

PANČEVO, 23. februar 2017. (TV Pančevo) – Srbija je prošle godine od turizma zaradila milijardu i 42 miliona evra, izjavio premijer Aleksandar Vučić. Cilj je da od turizma kroz pet godina uzimamo dve milijarde evra godišnje, rekao je Vučić na otvaranju Sajma turizma u Beogradu. On je naveo je i da je prosečan rast turizma u svetu četiri odsto godišnje, u Evropi dva odsto, a u Srbiji – 13 odsto.

   

Finansiranje najboljih poslovnih ideja

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Finalnim takmičenjem 10 mladih nezaposlenih lica i proglašenjem pobednika završen je projekat „Edukuj se, zaposli se“ koji su zajednički realizovali grad Pančevo i Regionalni centar „Banat“, uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Projekat je pružio mogućnost mladim nezaposlenim licima sa teritorije Pančeva i Kovina, da uz pomoć obuke i kontinuirane podrške razviju svoje poslovne ideje i spremno se otisnu u preduzetničke vode.
   

Dom zdravlja Pančevo dobio akreditaciju na sedam godina

 

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Dom zdravlja Pančevo dobio akreditaciju na sedam godina. Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova ovu odluku je donela nakon postupka provere o kvalitetu zdravstvenih usluga koje pančevački Dom zdravlja pruža građanima. To znači da ova ustanova može zaključiti Ugovor sa Republičkim fondom zdravstvenog osiguranja o pokrivanju troškova pruženih usluga.

   

Međunarodni dan maternjeg jezika u Kovačici

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – Svakog 21. februara, u svetu se slavi Međunarodni dan maternjeg jezika, koji je Unesko ustanovio 1999. godine. Od tada do danas, iz godine u godinu, sve bogatije i raskošnije, ovaj dan slavi se i u Opštini Kovačica. Ove godine u organizovanju slavlja povodom Dana maternjeg jezika učestvovala je i lokalna samouprava, a program je upriličen pod pokroviteljstvom evropskog komesara za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport, Ambasade Slovačke u Srbiji, Ministarstva za kulturu Srbije i Matice Slovačke. Međunarodni dan maternjeg jezika bio je prilika i da Evi Husarik, slkarki iz Kovačice, bude uručeno odlikovanje za životno delo, čime je potvrđeno njeno značajno i nesebično zalaganje za očuvanje naivne umetnosti.