Društvo

 

Stručna praksa za 42 mladih Pančevaca

 

PANČEVO, 5. septembar 2017. (TV Pančevo) – Za stručnu praksu Grad je izdvojio blizu 9 i po miliona dinara. Danas su u Gradskoj upravi potpisani ugovori, a potpisalo ih je 42 lica. Oni će obavljati stručnu praksu kod 25 poslodavaca. Mladi ljudi su zadovoljni što im se pruža prva šansa da rade, a Grad nastavlja da uspešno realizuje lokalni akcioni plan zapošljavanja.

 

Sredinom septembra počinje renoviranje Internog

PANČEVO, 5. septembar 2017. (TV Pančevo) – Firma „Modulor“ dobila je posao za renoviranje Internističkog odeljenja Opšte bolnice posle završenog tendera. Ova firma izabrana je za izvođača radova renoviranja Internog odeljenja Opšte bolnice. Direktor Opšte bolnice doktor Slobodan Ovuka i predstavnik firme "Modulor" potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji. Time su se i okončale zlonamerne tvrdnje onih koji su imali priliku da srede Interno odeljenje više od decenije da se sa ovim poslom neće ni krenuti.

   

Od ambrozije i upala pluća

PANČEVO, 4. septembar 2017. (TV Pančevo) – Ambulanta za uho grlo nos u Opštoj bolnici prepune su poslednjih nedelja, a razlog je ranije cvetanje ambrozije, koje je ove godine počelo zbog suše i neuništavanja ovog korova koji je jedan od najčešćih uzroka alergija, ističu lekari.

   

Protiv porodičnog nasilja bez predrasuda

PANČEVO, 4. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj upravi počeo je dvodnevni seminar „Nasilje u porodici i institucionalna zaštita“. Seminar je namenjen profesionalcima kako bi građanima mogli da pruže kvalitetniju uslugu, ali i da lakše prevaziđu profesionalni stres. Obuku izvodi stručni tim Autonomnog ženskog centra, čiji je edukativni program akreditovan od strane Ministrastva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

   

Oboljenja tokom leta

PANČEVO, 3. septembar 2017. (TV Pančevo) – Poslednjih dana najčešće dijagnoze, pored stomačnih viroza koje pedijatri postavljaju kod dece, u Službi za zdrastvenu zaštitu dece su promene na koži i upala uha. Pedijatar Jugoslava Stanojević, kaže da su ovo česta oboljenja tokom leta.

   

Korov ambrozije sve opasniji

PANČEVO, 3. septembar 2017. (TV Pančevo) –Polen ambrozije svakodnevno je sve prisutniji i stvara probleme alergičnim osobama. Korov čija se zrna u zemlji mogu zadržati godinama, sve je opasniji. Savet stručnjaka je da izbegavaju polen kad to mogu.