Društvo

 

Psiholog Ana Bisak: Vratimo se porodici i porodičnim okupljanjima

PANČEVO, 15. maj 2017. (TV Pančevo) – Danas se obeležava Svetski dan porodice, sa ciljem da se afirmišu porodica i porodične vrednosti, podstiče jednakost između polova i zaštiti porodica kao osnovna jedinica društva. U današnje vreme kada smo veoma otuđeni zbog različitih obaveza, psiholog Ana Bisak kaže da je veoma važno vratiti se porodici i okupljanju.

 

Ishranom i fizičkom aktivnošću u borbi protiv hipertenzije

PANČEVO, 14. maj 2017. (TV Pančevo) – Povišen krvni pritisak je bolest modernog doba, a povezana je sa povećanim stresom, manjkom sna, slanom hranom, nedovoljnom fizičkom aktivnošću. Doktor Miroslav Tepšić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći, kaže da je za pacijente sa hipertenzijom veoma važno da redovono uzimaju propisanu terepiju.

   

Pančevački osnovci na republičkom takimičenju iz matematike

PANČEVO, 14. maj 2017. (TV Pančevo) – Na republičkom takmičenju iz matematike za decu osnovnoškolskog uzrasta učenici sa teritorije Pančeva osvojili su dve druge, dve treće nagrade i tri pohvale.

   

Prve uštede od autobusa na komprimovani gas

 

PANČEVO, 14. maj 2017. (TV Pančevo) – Pančevački ATP je sredinom marta počeo da koristi 10 polovnih autobusa na komprimovani prirodni gas proizvođača Volvo, koji su proizvedeni 2008. godine. Direktor preduzeća Nebojša Gajić kaže da su autobusi doneli veliku uštedu firmi, ali i udobniji i sigurniji prevoz putnicima.

   

Izložba kućnih ljubimaca

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – Ova subota u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, protekla je u znaku kućnih ljubimaca. Prepunim dvorištem škole, defilovali su učenici sa svojim ljubimcima. Ova izložba organizovana je po 11 put i spada u tradicionalne manifestacije koje se organizuju u ovoj školi. Preko 100 učesnika donelo je svoje mezimce, a svi su dobili po neki poklon, dok su najlepšima uručene i nagrade.

   

Nagrađeni učenici na 15. književnom i likovnom konkursu

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci, održana je Republička smotra umetničkih radova, a ovom prilikom dodeljene su i nagrade umetnicima koji su pobedili na 15. književnom i likovnom konkursu u organizaciji Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin“. Pored izložbe nagrađenih, organizovano je i književno veče, gde su nagrađeni čitali svoje literarne radove.