Društvo

 

Najkvalitetnija nastava u pančevačkim školama

PANČEVO, 24. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U toku je spoljašnja evaluacija Poljoprivredne škole "Josif Pančić". Četvoračlana komisija evaluatora ocenjuje nivo ostvarenosti određenih standarda koji su predviđeni u obrazovno-vaspitnom sistemu, što za cilj ima unapređenje kvaliteta nastave. Prema dosadašnjim rezultatima, Pančevo trenutno u Banatu ima najkvaliteniju nastavu u obrazovnim ustanovama, kazao je za regionalnu RTV Pančevo Staniša Banjanin, načelnik Školske uprave iz Zrenjanina.

 

Svetski dan borbe protiv karcinoma dojke

PANČEVO, 24. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Svetski dan borbe protiv raka dojke obeležava se 24. oktobra. Preventivni centar Doma zdravlja organizovao je akciju preventivnih pregleda kojima je obuhvaćen klinički pregled dojke za zaposlene u Osnovnoj školi "Sveti Sava".

   

Mladi fotografi - odlični!

 

PANČEVO, 22. oktobar 2017. (TV Pančevo) – 36. omladinska izložba fotografije Srbije ,,Ivanovo 2017,, organizovana je po treći put u selu koje je postalo centar fotografije u Srbiji. U konkurenciji do 16 godina najbolju fotografiju snimila je Emilia Moholi iz Ivanova, drugu nagradu dobila je Maria Balog, a treću Andrea Mađarov, obe iz Ivanova.

   

Lekovito bilje šansa Brestovčanki

PANČEVO, 22. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Banatskom Brestovcu kroz radionice žene se upoznaju s lekovitim biljem, kako bi jednog dana mogle da ga proizvode i prodaju. U ovom povrtarskom selu ima mesta za proizvodnju lekovitog bilja, čiji je značaj nemerljiv.

   

Stari buvljak: Nova roba - viša cena

PANČEVO, 22. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Gužva i ove nedelje na starom pančevačkom buvljaku. Oni koji kupuju svake nedelje znaju da je, kada stigne nova garderoba, i cena malo viša. Tako su džemperi koje nekada kupujemo po 100 dinara danas koštali od 300 do 500. Međutim, svako može na ovoj robnoj pijaci da pronađe nešto za sebe ukoliko je uporan.

   

Samopregled posle dvadesete

PANČEVO, 22. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke obeležava se tokom oktobra. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, svake godine u svetu umire više od pola miliona žena od karcinoma dojke. Cilj ovakvih akcija je da se skrene pažnja javnosti na učestalost obolevanja i da se ukaže na važnost preventivnih pregleda. Ukoliko se rak dojke otkrije na vreme, bolest je izlečiva u velikom procentu.