Društvo

 

Stigle domaće lubenice na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 8. jul 2017. (TV Pančevo) - Bogata ponuda lubenica na pančevačkoj pijaca, a cene se kreću već od 30 dinara za kilogram. U ponudi je nekoliko sorti, a „dolaze“ nam iz Brestovca, Sefkerina i drugih krajeva južnog Banata.

 

Popunjena mesta u Poljoprivednoj

PANČEVO, 7. jul 2017. (TV Pančevo) – Posle prvog upisnog kruga u Poljoprivrednoj školi ostalo je 17 slobodnih mesta, koja su popunjena u drugom upisnom krugu. U pitanju su smerovi poljoprivredni tehničar, tehničar hortikulture i cvećar vrtlar. Od septembra ovu školu će pohađati 102 učenika.

   

Otvoren Državni izviđački višeboj u Starčevu

PANČEVO, 7. jul 2017. (TV Pančevo) –Počeo je 52. Državni izviđački višeboj koji se ove godine održava na stadionu Borca u Starčevu. Učestvuje oko dve stotine dece i mladih iz Srbije, uzrasta od jedanaest do devetnaest godina, a takmičiće se u dvadesetak izviđačkih disciplina. Organizator dešavanja je Savez izviđača Srbije, a domaćin Odred izviđača „Nadel" Starčevo.

   

Sve veći broj mladih sa karcinomom

PANČEVO, 7. jul 2017. (TV Pančevo) – Polovina pacijenata koji su na bolničkom lečenju na ORL odeljenju su pacijenti koji imaju neku vrstu karcinoma. Nažalost, broj pacijenata sa ovom dijagnozom je u porastu i sve mlađi ljudi se suočavaju sa ovim problemom. Načelnik doktor Veljko Božić ističe da se bolest može u potpunosti izlečiti ako se otkrije u početnoj fazi.

   

Sastanak Aktiva direktora osnovnih škola

PANČEVO, 6. jul 2017. (TV Pančevo) – U Osnovnoj školi „Miroslav Mika Antić“ održan je sastanak Aktiva direktora svih osnovnih škola sa teritorije grada Pančava. Tema sastanka bila je racionalizacija ranih mesta u osnovnim školama.

   

Manifestacija "Duh mladosti" 9. jula u Pančevu

PANČEVO, 5. jul 2017. (TV Pančevo) - Pančevo će među prvim gradovima biti domaćin maifestacije „Duh mladosti“ na kome će biti prezentovana Mašinska škola „Pančevo“, u kojoj će od septembra učenici pohađati nastavu sa elementima dualnog obrazovanja. Manifestacija će biti održana 9. jula u Aviv parku od 17 do 21 sat. Organizator je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.