Društvo

 

Vaskršnja čestitka Pavlova i Kiša

PANČEVO, 7. april 2018. (TV Pančevo) – Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i predsednik Skupštine grada Tigran Kiš čestitali su svim vernicima u našem gradu koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru praznik Vaskrsenja Hristovog.

 

Uskršnja akcija Doma „Spomenak“

PANČEVO, 7. april 2018. (TV Pančevo) – Na Gradskoj pijaci organizovana je tradicionalna akcija prodaje uskršnjih jaja i radova Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ Pančevo.

   

Svetski dan zdravlja

PANČEVO, 7. april 2018. (TV Pančevo) – Jubilarni, 70. po redu Svetski dan zdravlja,7. april , ove godine je posvećen dostupnosti zdravstvene zaštite i obeležava se pod sloganom “Zdravlje za sve”.

   

Danas je Velika subota!

PANČEVO, 7. april 2018. (TV Pančevo) – Najrašireniji naziv za dan uoči Uskrsa je velika subota, strašna subota, zavalita subota ili dugačka subota-drugi dan hrišćanske žalosti. Isus je na današnji dan usnuo san, uz obećanje da će vaskrsnuti u treći dan, nakon Velikog petka kada je Hrist razapet na Golgoti. U nedelju, hrišćani slave Uskrs.

   

Farbanje jaja na Veliki petak

PANČEVO, 6. april 2018. (TV Pančevo) – Farbanje jaja na Vaskrs spada u najstarije hrišćanske običaje. Prosto je nezamislivo proslavljanje najvećeg hrišćanskog praznika bez ofarbanih jaja.

   

Nabavka za Uskrs

PANČEVO, 6. april 2018. (TV Pančevo) – Ni kiša na Veliki petak nije sprečila naše sugradjane da posete Zelenu pijacu, kako bi se što bolje spremili za Uskrs. Kupovala su se uglavnom jaja, kojih je u ponudi bilo od deset dinara naviše za kokošija, do guščijih jaja koja su se prodavala po sto pedeset dinara. Pored jaja, kupovalo se uglavnom meso i voće.