Društvo

 

Počeo upis u Školu za odrasle

PANČEVO, 5. februar 2017. (TV Pančevo) – U školi „Đura Jakšić“ počeo je upis đaka u Školu za odrasle. Škola se realizuje u nekoliko ciklusa, i po završetku osnovne, đaci mogu da upišu i srednju školu. Zahvaljujući programu obrazovanja odraslih, mnogi su uspeli da pronađu i posao po završetku obrazovanja.

 

Ivanovo - centar fotografije

PANČEVO, 3. februar 2017. (TV Pančevo) – Foto kino sekcija Osnovne škole “Moša Pijade” iz Ivanova beleži impresivne rezultate u Srbiji. Svaki drugi učenik škole je član ove sekcije, a Ivanovo je centar fotografije u Srbiji. Ove godine članovi sekcije imaće brojne aktivnosti.

   

Đaci Isidorine škole uspešni informatičari

PANČEVO, 3. februar 2017. (TV Pančevo) – Đaci Isidorine škole učestvuju na takmičenjima iz informatike i postižu zapažene rezultate. Poslednje na kome su bili je takmičenje “Dabar”, a učenik četvrtog razreda Stefan Kecman, osvojio je prvo mesto.

   

Dom zdravlja u iščekivanju akreditacije

PANČEVO, 2. februar 2017. (TV Pančevo) – Pančevački Dom zdravlja podneo je zahtev za reakreditaciju ove zdravstvene ustanove. Prethodna tri dana članovi komisije spoljnjeg ocenjivačkog tima Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova obilazili su sva odeljenja Doma zdravlja kako bi proverili da li se primenjuju akreditacioni standardi kao ustaljena praksa, i šta je urađeno u poslednje tri godine kako bi se stvorili kvaliteniji i boji uslovi u lečenju pacijenata. Komisija je u svom izveštaju, između ostalog, navela da je ova ustanova ostavila dobar utisak i da ona na adekvatan način pruža zdravstvene usluge.

   

"Panonke" u Đurinoj školi

PANČEVO, 02.februar 2017. (TV Pančevo) – Udruženje građana „Panonke“ u saradnji sa Osnovnom školom “Đura Jakšić” organizovalo je radionice za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda koje su trajale nekoliko meseci. Tim povodom je u školi organizovana izložba ručnih radova koja je bila posvećena starim zanatima. Projekat Edukativni centar tradicionalnih tehnika za decu finansirali su Grad Pančevo, Sekretarijat za poljoprivredu i ruralni razvoj.

   

Sve više zainteresovanih za radionice programiranja

PANČEVO, 31. januar 2017. (TV Pančevo) – Svake subote i nedelje u Ulici Braće Jovanović 24 od 12 do 15 časova se održavaju radionice programiranja. Dvadesetak zainteresovanih za kompjuterske veštine svakog vikenda se okuplja i uči sve o programiranju.