Društvo

 

Humanitarni koncert KUD-a "DAK"

PANČEVO, 8. mart 2017. (TV Pančevo) – U Banataskom Novom Selu večeras su mališani iz Kulturno-umetničkog društva DAK održali koncert posvećen Danu žena 8. martu. Ovaj koncert je imao i humanitarni karakter, jer su sva prikupljena sredstva namenjena za pomoć porodici Krajnjan. Svi Novoseljani su rešeni da sakupe dovoljno sredstava za izgradnju kuće ovoj porodici
 

Rano otkrivanje bolesti - sigurno izlečenje

PANČEVO, 8. mart 2017. (TV Pančevo) –Preventivni centar Doma zdravlja u Starčevu je organizovao akciju preventivnih pregleda. Više od četrdeset Starčevaca uradilo je osnovne laboratorijske analize, dok je 18 obavilo preventivni pregled na rak debelog creva. Kod jedne osobe rezultat je bio pozitivan.

   

Čestitka Željka Sušeca povodom 8. marta

PANČEVO, 8. mart 2017. (TV Pančevo) –Željko Sušec, predsednik gradskog odbora Srpske napredne stranke Pančevo uputio je čestitku povodom 8. marta, Medjunarodnog praznika žena, u kojoj se navodi:

   

Žene se sve više bave pčelarstvom

PANČEVO, 8. mart 2017. (TV Pančevo) – Sve je više žena koje rade brojne poslove, koji su nekada važili za isključivo muške. Biljana Stamenković je jedna od njih. Poseduje 250 košnica i praktično i naučno izučava život pčelinjih zajednica. Susreće se s pčelarima gde ih upoznaje s iskistvima iz pčelinjaka.

   

Ženama potrebna zaštita

PANČEVO, 8. mart 2017. (TV Pančevo) – Međunarodni dan žena - osmi mart, uvek je prilika i da se razmotri pitanje položaja žene u društvu. U Srbiji je evidentno da se položaj žena iz godine u godinu popravlja, ali i dalje ima velikog prostora za unapređenje, pre svega kada je reč o borbi protiv nasilja u porodici, kome su žene ne retko izložene.

   

"Spomenak" organizovao izložbu povodom Dana žena

PANČEVO, 8. mart 2017. (TV Pančevo) – Štićenici Doma za decu bez roditeljskog staranja “Spomenak” i ove godine iznenadili su Pančevce na Zelenoj pijaci prodajnom izložbom svojih radova. Oni su nastali u okviru keramičarske radionice pri Domu, a kao idealan poklon za Dan žena, mogli su se kupiti maske, figure, magneti, ukrasne tacne i flaše, saksije, nakit i vez. Svi predmeti su ručno izrađeni, a prihod od njihove prodaje biće potrošen za kupovinu novog materijala za rad.