Društvo

 

Siguran jedino ribnjački šaran

PANČEVO, 23. decembar 2017. (TV Pančevo) – Vreme je posta i priprema za proslavu božićnih i novogodišnjih praznika, međutim, ponuda ribe nije bila baš najbolja danas na Zelenoj pijaci. Mogao se kupiti šaran iz ribnjaka i poneka štuka. Vremenski uslovi nisu najbolji ni za ribolov, pa ponuda ribe nije ista svaki dan, kažu prodavci. Sigurno se može kupiti samo šaran koji je iz ribnjaka, i to po ceni od 550 dinara za kilogram. Sugrađani koji su kupovali rinfiznu robu za kolače imali su više sreće jer je ponuda dobra, a kako prodavci tvrde, cene su čak i niže nego ranijih godina.

 

Deda Mraz usrećio mališane u Omoljici

PANČEVO, 23. decembar 2017. (TV Pančevo) – Bezmalo 500 mališana, uzrasta od dve godine do drugog razreda osnovne škole, na platou ispred Doma kulture u Omoljici dobilo je novogodišnje paketiće. Njihov osmeh nema cenu, kažu u Skupštini Mesne zajednice "Omoljica" i već pripremaju nova iznenađenja za Božić po julijanskom kalendaru.

   

Nasilje je nameran izbor

PANČEVO, 23. decembar 2017. (TV Pančevo) – Kako bi se unapredila sveobuhvatna zaštita žrtava nasilja u porodici sa kojima rade centri za socijalni rad na teritoriji Republike Srbije, organizovan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova dvodnevni seminar pod nazivom "Rad sa nasilnicima u centru za socijalni rad". Polaznici seminara bili su profesionalci, zaposleni u centrima za socijalni rad i Sigurnoj kući u Pančevu.

   

Gradski čelnici u direktnom razgovoru sa građanima "Centra"

PANČEVO, 22. decembar 2017. (TV Pančevo) – Predstavnici aktuelne gradske vlasti nastavili su sa praksom direktnih razgovora sa građanima. Ovakve tribine nikada prethodne vlasti nisu organizovale. Na pitanja stanovnika Mesne zajednice "Centar" u Velikoj sali Gradske uprave odgovarali su: gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, predsednik Skupštine grada Tigran Kiš i gradska menadžerka Maja Vitman.

   

Prodajna izložba kolača za pomoć Ani Iris

PANČEVO, 22. decembar 2017. (TV Pančevo) – Učenici i radnici Osnovne škole "Vasa Živković" organizovali su humanitarnu akciju prodaje kolača kako bi pomogli bolesnoj petogodišnjoj Ani Iris, sestri jedne učenice.

   

Novogodišnja prodajna izložba u "Nevenu"

PANČEVO, 22. decembar 2017. (TV Pančevo) – U dnevnom boravku za osobe sa smetnjama u razvoju "Neven" organizovana je tradicionalna novogodišnja izložba radova korisnika i zaposlenih. Blizu osamdeset korisnika sa mnogo ljubavi i truda napravilo je prelepe ukrase za predstojeće novogodišnje i božićne praznike koje su sugrađani po simboličnim cenama mogli da kupe.