Društvo

 

Nema potrebe za gužvom, napominju pedijatri

PANČEVO, 9. april 2018. (TV Pančevo) – Nema razloga da se stvaraju gužve zbog sistematskih pregelda u Službi za zdravstvenu zaštitu dece zbog upisa mališana u prvi razred, napominju pedijatri. Sva deca će dobiti nepohodne potvrde za upis u školu, a roditelji ne treba da brinu ukolko su termini za zakazivanje trenutno zauzeti.

 

Ponoćnoj litiji prisustvovali mnogi Pančevci

PANČEVO, 8. april 2018. (TV Pančevo) – Ponoćnim liturgijama i litijama u pravoslavnim crkvama noćas počelo proslavljanje Vaskrsa. Najradosniji hrišćanski praznik u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Pančevu dočekalo više stotina vernika.

   

Uskršnja liturgija u Svetouspenskom hramu

PANČEVO, 8. april 2018. (TV Pančevo) – U pančevačkom Svetouspenskom hramu, održana je sveta liturgija povodom Vaskrsenja Isusa Hrista, najradosnijeg hrišćanskog praznika.

   

Pažljivo s hranom za vreme Uskrsa

PANČEVO, 8. april 2018. (TV Pančevo) - Nakon vaskršnjeg posta, sledi uživanje u prazničnoj trpezi.U većini domaćinstava su do Vaskrsa ofarbana jaja, pripremljeno meso, kolači i sve ono što je u porodici omiljeno.Umerenost u jelu i piću je, kažu lekari, ono što se preporučuje, jer se na taj način može uživati bez posledica po zdravlje.

   

Vaskršnja čestitka oca Radoslava

PANČEVO, 7. april 2018. (TV Pančevo) – Svim hrišćanima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru čestitao je starešina Svetoupsenskog hrama protojerej-stavrofor Radoslav Milanović.

   

Vaskršnja čestitka pančevačkog SNS-a

PANČEVO, 7. april 2018. (TV Pančevo) – Gradski odbor Srpske napredne stranke u Pančevu čestitao je Uskrs svima koji ga slave po julijanskom kalendaru.