Društvo

 

Upaljeni badnjaci u Preobraženskom, Svetouspenskom i Hramu Svetog Save

PANČEVO, 6. januar 2017. (TV Pančevo) – Paljenjem badnjaka po tradiciji obeležen je Badnji dan u svim pravoslavnim hramovima u Pančevu. Proslava Badnjeg dana započela je u Gornjem gradu, a badnjak je upaljen i u Preobraženskoj crkvi, i Svetouspenskom hramu. Ispred pančevačkih hramova, ovom prilikom, okupio se i veliki broj vernika koji su položili svoje badnjake u vatru.

 

Nošenje badnjaka do crkve na konjima

PANČEVO, 6. januar 2017. (TV Pančevo) – U mnogim krajevima u Vojvodini vraćen je običaj da badnjak do crkve nose konjanici. U Gornjem gradu proslava Badnjeg dana počela je okupljanjem konjanika i fijakera na raskrsnici Sinđelićeve i Ulice Ive Kurjačkog, odakle je povorka prošla pored oba “gornjanska” krsta, i kroz centar grada stigla do Preobraženske crkve, gde je badnjak osveštan i u porti crkve zapaljen.

   

Badnjak palili i članovi "Starog Rasa"

PANČEVO, 6. januar 2017. (TV Pančevo) – Ispred restorana „Novi Dukat“ u naselju „Tesla“ udruženje „Stari Ras“ organizovalo je paljenje badnjaka. Ovo je druga godina zaredom da „Stari Ras“ organizuje paljenje badnjaka, a iz udruženja kažu da će se ova tradicija nastaviti i narednih godina.

   

550 paketića od Krajišnika za decu Vojvodine

PANČEVO, 5. januar 2017. (TV Pančevo) – Pančevačko Udruženje Krajišnika organizovalo je dodelu paketića mladima koji nisu dobili novogodišnje paketiće. Više od 550 paketića poslato je na 14 adresa širom Vojvodine, koji će biti podeljeni sutra prilikom paljenja badnjaka.

   

Temperaturu iznad 38 treba skidati

PANČEVO, 4. januar 2017. (TV Pančevo) – Ovih dana česte su respiratorne infekcije, prehlade i grip koji su praćeni povišenom telesnom temperaturom. Lekari savetuju da se uzimaju lekovi za skidanje temperature, ali i tuširanje mlakom vodom. Temperatura je prirodno stanje kome treba 3 do 5 dana da bi se stabilizovalo, kaže doktor Zoran Manasijević iz pančevačke Službe hitne pomoći.

   

Išarana fasada porodice Klajn

PANČEVO, 4. januar 2017. (TV Pančevo) – Za sada nepoznati vandali poslednjih dana prošle godine, na fasadi kuće u kojoj živi porodica Klajn, na novoj Misi, iscrtali su uvredljive crteže i kukaste krstove. Slučaj je prijavljen policiji, a porodica Klajn smatra da je tako nešto sramota da se danas dešava u Srbiji.