Društvo

 

Takmičenje za najbolji slavski kolač u Starčevu

PANČEVO, 6. februar 2017. (TV Pančevo) – Sve je spremno za takmičenje za najbolji slavski kolač u Starčevu. Ove godine, druge po redu kako se takmičenje održava, održaće se takmičenja u individualnoj konkurenciji i konkurenciji pekara.

 

Pčelari nastavljaju sa predavanjima

PANČEVO, 6. februar 2017. (TV Pančevo) – Započeta predavanja pčelarima su nastavljena. Društva pčelara iz Starčeva i Pančeva za svoje članove organizuju skupove, na kojima im gosti, takođe pčelari prenose svoja iskustva. Pritom ih upoznaju s kretanjim u pčelarstvu širom Srbije.

   

Test na karcinom debelog creva

PANČEVO, 6. februar 2017. (TV Pančevo) – Povodom Svetskog dana borbe protiv raka, Preventivni centar, Patronažna i Stomatološka služba Doma zdravlja, organizovali su akciju preventivnih pregleda za žitelje Mesne zajednice „Gornji Grad“. Prvi put u sklopu akcije Prventivnog centra, rađeni su i testovi koji otkrivaju karcinom debelog creva.

   

Deficitarna zanatska zanimanja

PANČEVO, 6. februar 2017. (TV Pančevo) – Dualno obrazovanje od ove kalendarske godine postaje deo našeg obrazovnog sistema, a cilj je da učenici steknu praksu kako bi se lakše zaposlili. Kako je najavljeno, država će pomoći u finansiranju ljudi koji će obučavati đake, a na lokalnoj samoupravi je da poveže sve relavantne subjekte koji su bitni za ovaj vid obrazovanja.

   

Knjige za biblioteku Mašinske škole

PANČEVO, 6. februar 2017. (TV Pančevo) – Mašinska škola Pančevo jedna je od osam škola u Srbiji koja je dobila na poklon od Ministarstva odbrane i ministra Zorana Đorđevića 101 knjigu za školsku biblioteku. Knjige su stigle na osnovu inicijative koju je uputio pančevački Savet za rodnu ravnopravnost.

   

Organizovani seminari za poboljšanje položaja žena

PANČEVO, 5. februar 2017. (TV Pančevo) – Savet za rodnu ravnopravnost organizovao je seminare čiji je cilj poboljšanje položaja žena, a kroz razne diskusije građani će se bolje upoznati sa pojmovima i politikom koja će se sprovoditi. Ideja je da se prilikom donošenja odluka uzimaju u obzir potrebe žena, pa i da to bude deo budžeta.