Društvo

 

Digitalno znanje za nastavnike

PANČEVO, 7. septembar 2017. (TV Pančevo) - Pančevačke osnovne škole "Sveti Sava" i "Bratstvo jedinstvo" deo su projekta u okviru kojeg nastavnici mogu da steknu osnovne nivoe digitalnog znanja. Njih su obučavali voditelji koji su kroz razne seminare stekli potrebno znanje kako bi mogli da obavljaju ovaj posao.

 

Vučić u Sarajevu dočekan uz vojne počasti

PANČEVO, 7.septembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas bilateralnu posetu Sarajevu, gde mu je, ispred sedišta Predsedništva Bosne i Hercegovine, priređen svečani doček uz vojne počasti. Vučića, koji predvodi delegaciju Srbije u zvaničnoj poseti BIH, dočekao je predsedavajući Predsedništva BIH Dragan Čović, a svečanoj ceremoniji su prisustvovali i članovi tog tela Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić.

   

Vučić danas i sutra sa vrhom BiH i u Istočnom Sarajevu

PANČEVO, 7.septembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće dana i sutra u zvaničnoj poseti Bosni i Hercegovini, gde će se sastati sa predsedavajućim Predsedništvom BiH Draganom Čovićem, kao i članovima Predsedništva, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem.

   

Zaustavljanje porodicnog nasilja

PANČEVO, 6. septembar 2017. (TV Pančevo) - Drugi dan seminara „Nasilje u porodici i institucionalna zaštita“, bio je posvećen procedurama koje su regulisane zakonskim propisima, protokolima i osvemu onome šta profesionalci treba i mogu da učine kako bi efikasno sa svoje pozicije zaustavili nasilje. Kako kažu učesnice ovog seminara, znanja stečena u ova dva dana biće značajna za njihov dalji rad.

   

Najčešći deformiteti kod dece

PANČEVO, 6. septembar 2017. (TV Pančevo) - Prema podacima pančevačkog Zavoda za javno zdravlje povećan je broj dece predškolskog i školskog uzrasta kod kojih se otkrivaju deformiteti kičme i ravna stopala. To još uvek nisu trajni deformiteti pa je neophodno da se uvede fizičke vežbe koje će pomoći da se spreče trajni deformiteti naglašava direktorka Zavoda doktorka Ljiljana Lazić.

   

Nova odluka o akustičkim zonama

PANČEVO, 5. septembar 2017. (TV Pančevo) – Odbornici Skupštine grada usvojili su novu odluku o akustičkim zonama u gradu. Novom odlukom ugostiteljski objekti više neće moći da obavljaju delatnost u stambeno-poslovnim objektima, a letnje bašte moći će da rade do 23, odnosno 24 sata, ako sviraju muzičari.