Društvo

 

Održana peta Traktorijada

 

PANČEVO, 9. jul 2017. (TV Pančevo) – U Banatskom Novom Selu održana je 5. Traktorijada u okviru koje su posetioci mogli da vide brojne mašine koje se koriste za rad u polju. Organizator manifestacije je Udruženje "Novoseljanski paori". Traktorijadu su posetili i predstavnici Ministartva poljoprivrede, pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu kao i gradonačalnik Pančeva.

 

Osnovci od septembra u školama uče o bezbednosti

PANČEVO, 8. jul 2017. (TV Pančevo) - Od nove školske godine učenici četvrtog i šestog razreda prisustvovaće predavanjima o bezbednosti dece u školama. Protokol o saradnji na programu „Osnovi bezbednosti dece“ potpisali su ministar prosvete Mladen Šarčević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Prema rečima većnice za obrazovanje Tatjane Božić, Pančevo je uvelo praksu o preventivnom delovanju bezbednosti dece 2003.

   

Otvoren 7. Naučno-edukativni kamp u Idvoru

PANČEVO, 8. jul 2017. (TV Pančevo) - U Idvoru je otvoren sedmi naučno - edukativni kamp Mihajlo Idvorski Pupin koji će trajati do 18. jula. Na njemu će boraviti 20 učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola iz Srbije. Tema kampa je „Kompjuterske simualacije u fizici“. Grad Pančevo, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Elektroprivreda Srbije i Opština Kovačica finansijski su podržali održavanje kampa.

   

Nove aktivnosti za izviđače u Starčevu

PANČEVO, 8. jul 2017. (TV Pančevo) - Drugog dana 52. Državnog izviđačkog višeboja, koji se održava na stadionu u Starčevu, učesnici su imali zadatak da naprave zaklone za spavanje, kao i da pripreme obrok u prirodi od dobijenih namirnica.

   

Prijave za "Najlepšu baštu i balkon" do 10. jula

PANČEVO, 8. jul 2017. (TV Pančevo) - U toku je akcija JKP „Zelenila“ za odabir najlepše bašte ili balkona. Zaiteresovani građani mogu se prijaviti do ponedeljka 10. jula kako bi učestvovali u ovoj akciji. Prijava se uz sliku bašte ili balkona predaje u direkciji JKP „Zelenila“, Ulica Dimitrija Tucovića 7 ili putem e-mail pošte na adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

   

Peta Traktorijada u Banatskom Novom Selu

PANČEVO, 8. jul 2017. (TV Pančevo) - U nedelju, 9. jula, Banatsko Novo Selo biće domaćin jedne značajne manifestacije. Udruženje “Novoseljanski paori” organizuje 5. Traktorijadu, na kojoj će moći da se vide brojne mašine u radu, ali i mnogo drugih sadržaja.