Društvo

 

Peticija „Doživotna za život“ od 29. oktobra

PANČEVO, 26.oktobar 2017. (TV Pančevo) - Članovi Fondacije „Tijana Jurić“ počeli su i u Pančevu prikupljanje potpisa za izmenu Krivičnog zakonika, prema kojima bi ubice i silovatelji dece, maloletnika i trudnica, bile osuđivane na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uslovnog otpuštanja. Akcija traje do nedelje.

 

Svetski dan svekrva i tašti

PANČEVO, 25. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Svaki dan u godini je nekakav svetski dan. Danas je Svetski dan svekrva i tašti. Odnos između svekrva i snaja, odnosno zetova i tašti, dijametralno je suprotan. I dok su tašte i zetovi obično u ljubavi, odnos između svekrva i snaja mnogo je uzbudljiviji.

   

"Leptirići" i "bubamare" sa kraljevima jeseni

PANČEVO, 25. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Tradicionalna manifestacija "Dan bundeve" i ove godine organizovana je u školi "Vasa Živković". Učenici su sa mališanima iz vrtića "Leptirić" i "Bubamara" i nastavnicima prošetali u povorci, koja je uveselila stanovnike Margite.

   

"Čuvari tradicije" za rekonstrukciju Spomen-doma

PANČEVO, 25. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Beloj Crkvi započet je IPA projekat prekogranične saradnje "Čuvari tradicije", čiji je cilj očuvanje kulturnog nasleđa i njegovo korišćenje za razvoj lokalne privrede zasnovane na turizmu. Nosilac projekta je Opština Svinjice iz Rumunije, mesto koje je poznato kao najstarije mesto u kojem žive Srbi, a pored Bele Crkve partner je i Udruženje građana "Tomilend" iz Moldove Nove. Ukupna vrednost projekta je više od 461 hiljade evra, od čega će na realizaciju u Beloj Crkvi biti utrošeno skoro 188 hiljada.

   

Zbog rekonstrukcije Interno na Hirurgiji

PANČEVO, 25. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Zbog rekonstrukcije Internističkog bloka Opšte bolnice, celo Odeljenje, koje je ujedno i odeljenje sa najviše bolničkih postelja, preseljeno je u Hirurški blok. Broj postelja na koronarnoj jedinici nije smanjen, dok će druga odeljenja morati da rade smanjenim kapacitetom zbog renoviranja.

   

Novembarska nagrada Mihajlu Joviću i Žozefu Lončaru

PANČEVO, 24. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Za Novembarsku nagradu grada Pančeva žiri je ove godine izabrao dva laureata - Mihajla Jovića u oblasti obrazovanja i Žozefa Lončara u oblasti privrede.